爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 爸爸交流

男人交流吾使幾句會玩完,呢d可能係男人既特性啦,我真係吾明d女人咁勁,可以不停係BK同人交流.............哈哈

別墅

TOTOBABA 寫道:

仔女, 女人, 車, 槍, 電玩, 等都好啱傾, but 在此就無謂講女人 la……

講少了一樣呢!係足球^____^
以前係男人專區最多回應的,應是一個關於講波既TOPIC....

別墅

男人四十 寫道:
sumdetectivebaba..
你唔飲得酒..可以飲什果賓治..一樣咁好味..
我地做爸爸..有問題就多數會自己解決..唔會四圍嘈..唔會帶 d 壓力比屋企人..而令佢地更加擔心

係啦!!!壓力真係好大,我自從生佐兩個女後,我既人生好似無佐咁.....又要搵錢....又要陪兩個女玩.....又話要對個老婆好d.....放工又要做家務......但又無人可憐......唉....好慘架 :-(

別墅

放假咪同佢地去下酒吧囉...哈哈^___^

其實放假都好多地方去嫁,游水...沙灘玩沙...風箏...圖書館...教會...燒下野食....呢度去下...個度去下....都好忙下!

不過有個地方最吾想去,但又每個星期都要去既係.....外家!

別墅

IRON 寫道:
生左仔真係睇住自己老/謝/殘, 尋日去睇跌打老婆話我入左去班c9問佢你老公有無5張野, 唉......家陣頭又白腰又痛腳又痛荷包仲痛, 都係做女人好無憂米...
MAN

呢位朋友,你所寫既每一個字,真係充滿感情,令我差一點兒便流出眼淚.......
做女人無憂米........可憐我地呢d男人,由於工作壓力,老婆壓力,仔女壓力.....竟然由玉樹臨風,變成了中坑阿伯....唉....
最慘既係.....我屋企竟然有三個女人......真係.... :-( :-( :-(

別墅

男人四十 寫道:
而家我個 bb 己經十幾歲咯..bb開始長大咯..佢己經開始有自己既同學仔朋友..一齊去玩一齊去溫書..開始脫離我地兩老咯.. ..[/

四十兄^____^
原來你個b咁大個,你吾使怕悶喎,過多幾年你可能要湊孫....哈哈...

別墅

緊係吾會話啦,bb敏感都吾係好大件事,只係表面上難睇d•
其實吾係每一件事都話要搵人負責既,我偏向解決問題多過追究負責...
妳都係同bb睇下醫生實際d....

[quote]
小香香 寫道:
咁你地會唔會話你地亞媽..定係咁話唔關你亞媽事
quote]

別墅

小香香 寫道:

另外.最近我想做兼職..但係老公唔比..明明之前佢自己又戲言叫我做份兼職.話佢唔駛咁辛苦.
:-(

都話明戲言啦^^佢都係想妳知道佢係出面做野係好辛苦,想妳知道佢辛苦係為佐個家......
不如妳兩公婆商理下,想經濟好d,還是辛苦d,但係都一手一腳照顧bb...

我都係咁啦,如果我老婆出來做野,我都可以買車買樓,但係依家我老婆係屋企湊女,我就真係窮到死@_@

昨晚我同老婆講,如果我可以令到佢吾使返工,令佢可以倍同兩個女一齊長大..........呢個將會係我一生最大既成就!

別墅

四十兄...早晨

別墅

hi PINKAVA

說句老實話,有好多男人結佐婚生佐BB,最想既係..........吾使四圍去

別墅

sumdetectivebaba 寫道:

我都係唔想我老婆變咗淨係識湊仔嘅黃面婆啫! 咁我老婆又冇我咁怕同人交往嘅, 佢都開心識新朋友架!

咁你又係咪會搵我老婆去玩先?!

sumdetectivebaba^^

嘩...你真係講得出做得到!!!佩服...佩服
比我見識到乜野係性情中人....勁

別墅

Re: 爸爸交流 - 爸爸吹水區

我改咗個topic名, 唔好咁嚴肅, 順便搬番呢個topic上爸爸區第一版先...

改得吾錯呀^^
等我都吹下水先!

最近天氣熱,坐火車既時候,突然發現係我對面既女子著住條短裙,我既目光立即向左面,點知又出現一個底胸衫既女子,嚇到我立即把目光向右面,不望還好,一望之下.....竟然是一條底腰加露臍的........
唉......放工都係要去書局買番本書先....

別墅

哈哈!!!
我吾係諗住扮睇書,然後睇女仔呀!
我真係諗住睇書架,因為對眼真係吾知望邊度好!

hi yunhai

早晨^____^

別墅

[quote]
markli 寫道:
哈哈!!!
我吾係諗住扮睇書,然後睇女仔呀!
我真係諗住睇書架,因為對眼真係吾知望邊度好!

hi yunhai

早晨^____^

咦, Mark 哥, 你似乎有信仰, 咁係咪你成功戒煙?幫助?[/quote]

我囡囡係我戒煙既動力,天父係安排我既路!^_____^

別墅

又忽然間諗, 雖然我未到50, 但如果我?度開個topic, 詳細?講?自己人生呢上半場?經歷, 順便留俾個仔, 又做埋見證, 版主或者大家會唔反對?

我當然不會反對,而且我一定會全力支持。

別墅

別墅

貴精不貴多...

別墅

男人四十 寫道:
[size=small]我就並唔係矜持..不過試過幾次答嘴..講?少少個人意見..可能人地唔?聽啦..更加可能就係我口臭..所以比班人鬧到扒街..之後..除非係好熟啦..如果唔係咯喎..答嘴..咪攪我咯..
[quote]
yunhai 寫道:
原來是 . . . 男人們 " 矜持 " 0左 . . .
[/quote]

哈哈。。。邊個咁衰,攪到四十兄有童年陰影?

別墅

皮薄餡靚。。。原來四十兄係。。。女人湯丸^_____^

[quote]
男人四十 寫道:
[size=small]皮薄咪..餡靚囉
[quote]
okey 寫道:
哈哈

算吧啦~
吾好咁薄皮

[quote]