跳至

首頁
12345...13

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 熱血勳章

~~~有冇得意(72)年出世既媽咪~~~(Part 4)

Deleted

公爵府

Re: ~~~有冇得意(72)年出世既媽咪~~~(Part 4)

多謝您地讚我

公爵府

Re: ~~~有冇得意(72)年出世既媽咪~~~(Part 4)

cherly 寫道:
請食 tea 算啦!

[quote]
煒良媽咪 寫道:
多謝您地讚我
[/quote]
你請定我請 我請

公爵府

cherly 寫道:
邀請你呀!見你上次冇嚟 tea!

OIC

公爵府

無物特別既72 mami gathering

地點: 聰明豆間富貴校網好既大牛屎屋
日期: 05/06 (星期日)
時間: 任擇 (有勞雀友們mark明時間!)
食物: 自製撚手小吃或大吃

ka_wai (3:00pm - 火噴噴魚蛋併靚豬皮)
wandy
聰明豆 & kinki & 婆婆 (12:00pm - 白兔仔, 鳳凰球)
Cherly (may be)
kwan (3:30pm)
sabina_bb (2 adult + 1bb) (sushi)
煒良ma (1 adult + 1 child) (霹靂小肉腸肉醬大茄子螺絲粉)
kwan0520 (西餅)
yumiyu (要睇6尺昇仔情況)

我又改返過勁名先
我個款原先係 (肉醬茄子螺絲粉), 之後我都諗住加埋腸仔, 依家Ka-wai幫我加埋

公爵府

To all:

天呀! 繼風癱事件後, 星期六早上煒良突然發燒! :-(
6:00a.m.左右發覺佢發燒101.X, 我即時比左退燒水佢食&飲左支奶, 之後我繼續訓. 過左大半過鐘後, 煒良咳左幾聲之後就嘔, 佢嘔完無幾耐, 沖完涼&換完佢d床單, 我就叫佢訓埋我張床, 隔左唔夠10分鐘佢再嘔. 到左診所等左成個鐘先知睇開既醫生放假由另一位夜診醫生代診, 個醫生我以前睇過一次, 不過我覺得佢唔掂, 但冇法煒良發近燒, 所以繼續等, 等既時候煒良又再一次嘔, 當時工人抱住佢, 工人同佢一身都係, 工人之後返屋企換衫&

公爵府

聰明豆 寫道:
煒良ma,
煒良退左燒就好囉!!! 以後揀醫生都要小心d呀! 咁都得??? :evil: :evil:
下次再約過啦!!! 我地噖日都講話上次約妳就妳同煒良都一齊吾舒服, 真係邪呀! 下次約妳前要拜左神先呀!!!

我諗重要睇埋我地既生肖可唔可以外出

公爵府

sabina_bb, Ka_wai:

我係等候期間竟然被我聽到有個女人講: 激死人! side我時間!
個醫生我以後c都唔再睇架

Ka_wai:

聽日玩得開心d呀

公爵府

Morning all:

星期一晚煒良原本一路keep住冇燒! 我放工返到屋企就見佢重有鼻敏感既鼻水 & 隻左眼有紅根 , 問佢又話唔痕. 到夜晚十一點幾大家都訓既時候, 佢居然話唔想訓, 雖然我地冇理佢, 但都比佢過黎同我地訓. 一點到我扎醒左, 見佢重未訓 我話: 你唔訓你聽日掂返學 跟住我叫佢返自已張床訓, 我再冇理佢, 因我太累. 之後三點幾我再扎醒, 佢都重未訓, 我摸到佢額頭好”興”, 一探就已燒到103.X 我即時叫醒老公, 而且幫佢塞肛 & 比寶礦力佢飲, 老公就dum佢訓.
尋日晨早老公就帶佢再睇醫生, 醫生話煒良喉嚨損左, 鼻膜仍然腫漲 & d菌感染到眼, 而且今次需要食特效藥.
尋晚幫煒良磅重, 佢足足輕左三磅 :-( 今日佢已好番好多可以返學, 我終於有覺好訓

公爵府

kwan0520 寫道:
早晨各位﹐

終於可以上返BK啦。

尋日成日上唔到 BK, 令到我就非常lonely

公爵府

聰明豆 寫道:
嘩~ 咩病黎架? 咁惡劣既? 真係睇實煒良仔呀, 103度咁高!!! 係呢? 寶礦力有用既咩??

其實飲寶礦力係幫佢補充體力, 佢幾日都冇胃口, 試過有日飲六支奶成個大bb. 最慘上星期六佢近符斷食, 只肯食幾淡粥 & 水 :-(

公爵府

Ka_wai:

睇相Jeffrey佢玩得好enjoy呀
你有冇遊過水呀?

公爵府

Ka_wai 寫道:
jason就相反不嬲都好驚水所以老公教唔到佢游水,結果要出去學好彩而家都學有所成識哂四式!

犀利呀! jason識哂四式!

公爵府

Ka_wai 寫道:
其實我都付出咗好多$$$$$$架!不過都係值得既! 咦..你會唔會俾煒良仔去學游水呀?對身體好呀!jason細個試過因為發燒同肺炎入院,好番之後醫生叫佢一定要學游水對個肺好喎!

睇到好多泳班要5歲至收 & 有d就唔度時間 依家唯有自已&老公教住先, 煒良已識閉氣"未"水啦

公爵府

Ka_wai:

煒良由bb開始已唔怕水, 佢大膽到可以沖出海灘擁抱大海, 又試過係泳池自已跳落個中池, 我驚佢都未驚.
佢自己帶住手袖游, 就話自己已識游, 所以我帶佢去游水, 我就一定要打醒十二分精神

公爵府

bye

公爵府

wandy:

禧禧咩事發燒呀? 依家好d未?

公爵府

Ka_wai 寫道:
[quote]
PinkyBeBe 寫道:
你o地係咪真係入o黎探我o架???

查實你住邊架? [/quote]
好似係東涌呀

公爵府

聰明豆 寫道:
ka_wai,
妳係咪用緊步步高dvd呀?

dear all,
妳地又用緊邊隻牌子既dvd機呀? 有無好野介紹下呢? thanks!!

唔好用步步高dvd呀! 好易瓜柴!
可能係呀仔過份煲碟原因, 2年就玩完啦

公爵府

Ka_wai 寫道:
[quote]
煒良媽咪 寫道:

唔好用步步高dvd呀! 好易瓜柴!
可能係呀仔過份煲碟原因, 2年就玩完啦

唔係化! 我部機買咗半年到咋,而家Jeffrey日日都煲碟! [/quote]
可能一向都係佢自已放碟開機, 所以比較易壞 :-x

首頁
12345...13

尾頁

跳至