婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

引用:Quote:yiedip+發表於+12-7-9+07:43+After+r

原帖由 A.Yin 於 12-07-10 發表
我諗8妹依家梗係開心到暈啦,又住得近Chinatown唔洗佢講英文,最緊要係佢唔洗再住"報紙房"(舊屋露台)仲 ...
原來係得8妹寺到你99,哈哈哈! 由得佢哋啦! lee pat so 周屎係佢自己野返嚟架嘛! :;pppp: 你哋千其唔好再叉返隻腳落去喇!

別墅

引用:Quote:A.C.C.+發表於+12-7-10+11:27+你要俾

原帖由 A.Yin 於 12-07-10 發表
 我都覺得"個仔"呢度好奇怪!

可能有陰謀!
叫伯友答佢:1.好忙 lunch 未必出到去飲茶,工人帶返婆婆比亞姨便算了! 唔洗客氣喇!
2. 放工後仲要O.T. 公司有緊要野做,唔知幾時回家! 唔好比佢哋上你媽咪屋企!
始終亞姨係比你99控制的,得你媽咪一個應付佢兩仔乸會有d危險!mouth:

別墅

引用:嘩,連啲親戚都係怪獸! +

原帖由 whoami1977 於 12-07-10 發表
嘩,連啲親戚都係怪獸!

別墅

引用:大鑊!我老豆(喺日本)因為酒樓琴日件事好

原帖由 A.Yin 於 12-07-11 發表
大鑊!

我老豆(喺日本)因為酒樓琴日件事好嬲,打去剷62,62(我其實唔知他E+喺澳洲定北京)都好 ...
唔好理喇! 個表弟掋炒架,不自量力又無禮貌! 亞姨更加衰,唔理婆婆,諗住你媽咪一定會幫佢個仔,佢都short short 地! 你99 + 佢外家仲唔夠煩咩! 今次未比個下馬威你99外家睇囉! 好搞唔搞走去搞你屋企! 你99 上次搞完你媽咪,今次到亞姨! 不知所謂! 同咗你C6 講未呀? 如果你99 搵嘢嚟嘈你,你扮唔知,當你媽咪無同你講過, 係你爸爸or 62 講你先知! 錯不在你媽咪!

A.Yin  扮唔知都好喎  發表於 12-7-11 14:51

別墅

A.Yin 發表於 12-7-11 18:45
哎呀,冇得轉名,開新account我又冇多個Hk mobile #, 開新post新topic 講C6老豆有冇用 ...
開新 post 新 topic 講 C6 嘅慘況啦!

別墅

A.Yin 發表於 12-7-11 18:35
點解無論咩事都俾到位62.....都by somehow幫到佢嘅

頭先食餐飯,呀姨打俾C6喊四丶五次,叫 ...
亞姨都大膽啦!!!! 自己個寶貝咁, 仲搵你媽咪介紹工比個寶貝?! 仲要係咁數你 62 對佢個寶貝唔好, 真係抵佢囉! 自作自受囉!! 佢都唔會諗下你媽咪有機會問你 6299 寶貝嘅學歷背景架咩? 真的唔用腦嘅後果!!!

你哋兩公婆繼續扮咩都唔知啦!!

別墅

引用:好嬲呀今日要驗血,發覺個8妹攞過我個"C"

原帖由 A.Yin 於 12-07-12 發表
好嬲呀

今日要驗血,發覺個8妹攞過我個"C"牌手袋用!
叫你C6 用一流嘅煲冬瓜剷佢啦! 真係無家教的B6! 得閒睇下仲有無唔見嘢呀!
不過你嬲還嬲,唔好太激呀! 小心身體!

別墅

引用:因為今朝件事,我番到屋企睇下D私人用品發

原帖由 A.Yin 於 12-07-13 發表
因為今朝件事,我番到屋企睇下D私人用品

發現好多嘢俾人用過,譬如太陽眼鏡無擺番落個眼鏡布袋就咁放落盒 ...
下次62再打電話比C6,叫C6 同62 講一定要佢搞掂C6唔會再做8妹監護人嘅問題。 就算8妹嘅高官老豆話你好打8妹都好,C6可以夠話大肚婆好易情緒失控的,況且8妹偷嘢在先,更加無道歉,仲講d 挑釁性說話,先令你失控打8妹一巴! 依家仲搞到你又要做心理輔導,叫C6 作大d ,因為8妹同 99 搞到你可能有產前抑鬱 tim! (雖然大吉利是咗d!) 今次有機整走8妹喇,恭喜你哋tim 呀! 8妹連監護人嘅嘢都敢偷,如果你哋同學校講,你估8妹係唔係可以提早返B6 喇?

別墅

回覆:真係唔知點算好-深層矛盾 2

仲有你自己都要好好保重身體! 大肚真係好易情緒失控架,會影響到BB的,有咩事叫C6 出頭啦! 隔一隔你會好 d 的!
我都係大肚婆,仲就嚟生 tim,真係會別人覺得嘅少少事,而令自己情緒不穩架!
加油呀! 唔好比邪惡勢力影響到自己喇!

別墅

引用:a.+yin+都學埋tbb都衰野++咁吊我地癮++

原帖由 ivyism 於 12-07-17 發表
a. yin 都學埋tbb都衰野 咁吊我地癮
mouth:

別墅

引用:仲末收到通知,會唔會反悔架代老豆多謝各位

原帖由 A.Yin 於 12-07-24 發表
仲末收到通知,會唔會反悔架

代老豆多謝各位fans,為了報答大家厚愛, 一係講下「自白書 ...
下⋯ 一開場就咁快賣關子⋯mouth:
唔制呀!! :;pppp:

別墅

回覆:真係唔知點算好-深層矛盾 2

極之有型的父親!

別墅

引用:話說上星期,我已經有收到XX叔叔來電問我一

原帖由 A.Yin 於 12-07-25 發表
話說上星期,我已經有收到XX叔叔來電問我一D細節,話會開始investigate,我見他們冇咩特別進展或結果,就冇 ...
睇到眼濕濕呀⋯ 你就好啦,有個咁愛錫你嘅父親大人!

別墅

引用:唔知有幾多姐妹睇緊支持緊請問要唔要開新po

原帖由 A.Yin 於 12-07-26 發表
唔知有幾多姐妹睇緊支持緊

請問要唔要開新post同大家講下歪理天后的"非一般求情"? ...
緊係要啦!!
支持! 支持!!

首頁

尾頁

跳至