跳至

首頁

尾頁

民房

Hello,我係Carmen,可以同埋我做朋友ma?得閒約埋我一齊飲茶,我住o係沙田,囡囡就跟婆婆住o係屯門,所以我成日都會番屯門ga.

民房

原文章由 Celeste_tsangcl 於 07-7-5 20:54 發表

Hi,Carmen
咁你囡囡幾大呀??係邊度讀書??媽咪多數幾時入tuen mun??
媽咪要返工??

我囡囡叫芊穎,依家18個月大,都諗住幫佢報定下年讀n1,應該會係美樂幼稚園(景峰),因為10月頭先有得報名,你0地講果間係唔係碼頭果間,唔知好唔好?我要係西環返工,不過你0地有約嘅我都會盡量出席,希望識d新朋友.

民房

原文章由 kwaiyau12 於 07-7-6 23:26 發表
HI 芊穎媽:你返工0架,咁你囡囡邊個湊呀??

芊穎係跟公公,婆婆住,而我自己就同老爺,奶奶住係沙田,好煩ga,我都好想日日見到囡囡同佢住,但自己係道都住得唔開心,又信唔過個工人,為有跟公公,婆婆住會開心d,因為多d小朋友同佢玩ma.

民房

原文章由 kwaiyau12 於 07-7-7 14:57 發表
但係你咁樣都唔係辦法0既哦~~你將個女俾公公,婆婆湊你6299埋會怪你囉,你又同你6299住得唔開心哦,都係自己一家人出黎住會好好多,我以前未生CHERRY個陣都係同6299一齊住0架,係搞到唔開心先至搬佐出來0架~~宜家同6 ...

冇辦法la,我老公好聽佢屋企人話,佢0地都有叫個孫番出0黎讀書,佢0地覺得係九龍塘讀書會高級d,屯門就cheap d,因為我都係屯門大,佢0地都唔鍾意我,成日好似睇人唔起,所以我好憎佢0地,我好堅決同老公講唔會比囡囡番0黎住,徐非我0地搬0左la.

民房

原文章由 kwaiyau12 於 07-7-7 23:10 發表
真係狗眼看人低~~大家都係人有咩,佢就高級0的呀~~你老公屋企人真係不知所謂,我反而覺得佢0地先至係無咩教養0既人添~~

佢地成家人都係咁,(當然除左我老公)表面就扮到風光,講野又大大聲,又冇禮貌,佢個妹,細佬,弟婦都冇叫我一聲呀嫂,連d細路都唔教叫,直行直過,重話讀九龍塘d名校喎,但見到d有錢人就即刻叫人,所以佢地當我透明我都當佢地透明,連6299我都唔會叫再叫一聲,佢地唔識尊重人我都唔會尊重佢地.

民房

Sammi,

你番0黎na,唔見幾日,原來囡囡病0左,你同囡囡都要多d休息呀.

民房

原文章由 Celeste_tsangcl 於 07-7-9 10:41 發表
呢啲就係家家有本難念的經~~
我比媽媽你好,因我可當老爺奶奶"死晒"(完全不需要見面應酬),唔係我毒,而係佢兩老都唔係人,由我囡囡出世到依家,佢都只係只過兩三次~~出世時利是都無封

我都想當佢地c左,有時聽到同睇到既野都會好唔開心,佢地好大細超.

民房

我0個件正一無鬼用....

民房

我會諗住下年生多一個,男女都無所謂,最更要有伴倍囡囡玩,驚佢悶ma.

民房

原文章由 Celeste_tsangcl 於 07-7-11 17:04 發表

媽咪大肚時肥好多??我重咗廿五磅咋~~我五六個月時啲人唔覺,仲學人追巴士

嘩,咁我諗你本人係未好瘦?我大肚時足足重咗50幾磅,幾驚會過200磅,好彩生完都可以減番.

民房

原文章由 gg2000 於 07-7-21 23:51 發表
真係點講都好似隔層紗咁,始終自己亞爸亞媽咩都講得,不過自從卓翹出世後,同6299關係都好咗啲,起碼仲傾到計,尤其係99囉,同佢出街都冇問題,未生之前...就真係好少好少

你咪算好0羅,6299不褸都唔鐘意我,就算生左個女都無改變,唔好講話同佢地出街,連講野一句都無,就算住埋一間屋都好似當透明.

民房

原文章由 kwaiyau12 於 07-7-21 13:53 發表
其實如果佢0地識做人0既話呢,我真係可以對佢0地好好0架,我份人你對我好,我就對你好好,但係返轉你對我差,我會差過你10倍,我就係咁好火~~

我都係甘話,你對我好我就對你好,唔係既采你都傻,其實未嫁之前都會諗住對6299好好,會好似自己爸爸媽媽甘,但現實唔係甘,佢地好難(定):-(

民房

原文章由 kwaiyau12 於 07-7-23 15:30 發表
關係好,咁係好喇,最閉就係有0的無0野就搵0野黎煩0個0的呢~~埋搞到0的關係差囉~~講真喇邊個想同0的屋人佐口佐面呀~~咁係有傾有講好喇,最起碼返去食餐飯唔會面佐佐. 我每次返99度(如果係成家人到齊)我一定 ...

我都係每次同佢地食飯都唔開心,亦都唔會同佢地講野,憎c佢地, 一個二個成日係到認叻,所以都同c6講左以後食飯唔洗預我,話我返左屯門揍女.

民房

原文章由 kwaiyau12 於 07-7-25 13:54 發表
去吉島tea0既媽報名喇~~邊個都得0架 .

幾時先?不過我一至五都要返工,到時睇下就唔就到,我都好想識多d朋友.

民房

屯門公園有爬蟲館咩?我真係唔知喎 搵日要帶囡囡去睇吓先.

民房

唉,聽日我同老公都要返工,好慘:-( :-( ,冇得同囡囡出街玩tim......

首頁

尾頁

跳至