跳至

首頁
12345...11

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章

Re: 有無2004年10月媽咪?

ysandy
恭喜晒! 叫咗你唔駛擔心啦! 而家係咪安樂晒呢?

珍珠宮

醒目開學勳章

你地有冇生痘痘呀 ??? 我生咗好多,
仲粒粒都有膿, 好肉酸呀!!!

ysandy^^
我都係照到 bb 心跳後, 一個月 check up 一次.
如果你緊張, 都可以每二星期去做 check up 既.

珍珠宮

醒目開學勳章

caba
我由個半月開始嚴重, 好冇自信!!
我試下勤做清潔/水份mask啦.

珍珠宮

醒目開學勳章

caba^^
我有飲好多水呀, 瞓都瞓好多 tim, 10個鐘以上!!

ck^^
我背部都有, 但呢期塊面嚴重 d !! 我寧願生係背部, 睇唔到嘛!! 係有 d skin care 孕婦唔用得, 但我唔知邊 d! 我屋企有暗蒼膏不過我唔敢亂搽, 下次叫 e 生開藥.

珍珠宮

醒目開學勳章

ck^^
我屋企有支暗蒼水寫住懷孕頭三個月唔可以!! 佢話冇證明會導致 bb 畸形, 但安全起見最好三個月後先用. 不過我都唔敢用, 費事有乜閃失 :-P :-P

ck & monmon^^
有人話陀仔會樣衰, 皮膚差. 但都有人陀女生痘痘, 都不能一概而論既!! 我就緊係希望係囝囝啦, 我鍾意女, 想老二先係囡囡, 么女么心肝嘛!!

珍珠宮

醒目開學勳章

同同
你 or 完瞓唔著呀?? 我以前飲奶都會肚or, 但飲飲吓腸胃習慣咗就無事! 如果你驚成日 or 會影響個胎, 不如你問 e 生意見啦!

我心口都有粒粒, 但好細粒既. 塊面就好勁, 粒粒含膿!

我手腳身都較乾, 有時仲几痕tim! 但可能唔關懷孕事, 因呢几日天氣比較凍 (1-3度), 所以皮膚乾 d 唔出奇!

珍珠宮

醒目開學勳章

ck
我都唔認老ga!! 我打算個肚開始大先搽肚紋膏.

ysandy
我都冇頻尿,你唔駛驚喎!

kikispider
會唔會有BHA,AHA果D唔用得呢??

kyliema
我隔離屋都裝修緊,我覺得佢嚴重影響我精神呀, 嘈到 C !!! 但D迷信野就應該無問題既. 我打側或平瞓都有! 我唔覺自己身體好多氣, 之前作嘔就有胃氣, 而家冇啦!

珍珠宮

醒目開學勳章

ck^^
見到bb 心跳係咪好感動呢!!! 你 bb size 有几大呀?

我 d 褲都好窄, 好似開始見肚!! 但體重就冇乜上升喎, 奇怪!

仲有呀, d bra bra 又開始窄喇, 過多一兩星期真係要買過 d 新. 我想問係咪要買 d for 孕婦?? 定係買番平時果 d 但買大一兩個碼呢??

珍珠宮

醒目開學勳章

cindy
好似話有 d 孕婦 bra 好有彈性, 可以著到生得!!

你 7w bb 有 1.03cm, 大過我呀! 我只有 9mm. e生話9mm正常係 6w 6 大喎!

珍珠宮

醒目開學勳章

baby2
係呀, 頭三個月係肥係亞媽到, 唔係肥 bb, 好彩我體重都冇乜上升, 但肚圍就有 33.5", 係咪好勁??!! 三圍都有增加! 我唔係食好多野, 但可能少活動, 身上多咗脂肪積聚.

sosan
我 7w 時 bb 有 9mm, 相比你果 b 真係細咗少少. 不過唔緊要, 可能遲 d 會追番上黎呢!! 我都覺得熱奶好難飲, 我每日只飲一杯咋, 但會食 yogurt 補充番.

珍珠宮

醒目開學勳章

同同
我睇私家都會有, 每次check up都要檢查下體.

珍珠宮

醒目開學勳章

各位^^
有冇 mami 決定開刀分娩?

janeBB^^
有咗就唔好去做按摩.
檢查有甚麼好怕???
到你要生時咪仲驚??!! (我都好驚)

珍珠宮

醒目開學勳章

szetung
我好驚等待陣痛, 見紅, 穿水.....如果開刀就可以一早知道分娩日期, 有晒心理準備! 我仲未說服我老公 (佢唔比我開刀), 佢話自然分娩對我身體好 d.

我想問, 係咪第一胎開刀, 跟住再生都要開刀?? 隔几耐先可以懷第二胎呢?? 因我諗住生二胎.

kyliema
hihi!! 我無乜野呀! 唔似大肚婆 lor! 冇作嘔 (我只係 5-6 w 作嘔), 又唔覺好攰, 同以前好似冇乜分別! 但就成日唔知自己想食乜? 好肚餓, 但又唔係樣樣野都想食! 你呢? 你又點呀?

珍珠宮

醒目開學勳章

cindy
你係咪想生囡囡?
生囡多數勁嘔, 你愈嘔得勁愈好呀!

珍珠宮

醒目開學勳章

cindy
唔該晒你幫我填埋係邊到生, tks!!

珍珠宮

醒目開學勳章

kyliema
唔駛擔心! 過咗三個月就會冇.
我聞到冬姑, 蛋, 雞都想嘔!!
最鍾意食辣, 有辣就好好胃口.

珍珠宮

醒目開學勳章

sangirl ......巴黎 15 區

珍珠宮

醒目開學勳章

BB-C
我冇痾, 反而開始有少少便秘 :-(

你係咪飲咗奶呀??

珍珠宮

醒目開學勳章

sangirl
你家人住法國邊到???
我冇工作, 唔知產假有几多?

珍珠宮

醒目開學勳章

szetung
我同你諗法一樣, 但我要先說服我老公呢!!
半身麻醉恐唔恐怖ga??
開刀生最多可以生几多個??

首頁
12345...11

尾頁

跳至