母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

引用:回覆+964000+的帖子只要佢一開始唔係正經食

原帖由 於 14-01-06 發表
回覆 964000 的帖子

只要佢一開始唔係正經食, 係梅我就唔會再比佢啜. 另外, 我自己有一個堅持, 就係唔比啜 ...
你bb都有黃? 我仔仔黃疸指數幾高下,唔補d奶粉怕又回升。。

kenniscg  係唔會升回的, 一定會慢慢退, 只係較慢. 唔好因為咁加奶粉  發表於 14-1-23 14:30

複式洋房

引用:回覆+jjlamjj+的帖子佢黃的時候我有個必殺

原帖由 於 14-01-06 發表
回覆 jjlamjj 的帖子

佢黃的時候我有個必殺技, 健康院冇教, 我自己洗的橫手.
我向屋企,里倆日飲泵加奶粉,佢片片都ok,但係唔知佢d黃有無跌,向醫院佢有成25x,有時30x。。日日比人抽血,所以我比較擔心,唔比奶粉唔夠,我泵得好少。。

複式洋房

引用:仔仔出世3.03kg,有黃係產後房照左3日燈先

原帖由 MyloveMyBB 於 14-01-06 發表
仔仔出世3.03kg,有黃係產後房照左3日燈先出院,我返到屋企日日飲湯食大碗飯,D奶水多左夠佢飲,每日都有7~ ...
點知佢d黃有無退?

複式洋房

引用:我之前係埋身加補奶粉,埋身維持咗7個月,

原帖由 moonlight0630 於 14-01-06 發表
我之前係埋身加補奶粉,埋身維持咗7個月,親子的感覺好好!
請問你奶粉補左幾耐?

複式洋房

回覆:千其唔好放棄埋身 (長氣)

食左廿分鐘,訓左,放落床都無醒,係咪飽?飽既定義係肯訓?
下次係咪要換邊?但係個胸未淋,會唔會食唔到後奶。。
濕片既定義又係乜?bb得8日人仔,要重手好似有d難。。

複式洋房

引用:回覆+jjlamjj+的帖子其他人奶bb係唔會成日

原帖由 於 14-01-07 發表

其他人奶bb係唔會成日飽, 初生係好快餓, 因為人奶係好易消化, 易吸收, 其實本來係優 ...
佢就係唔多喊食,多數係我整醒佢,最多比佢訓倆個半鐘,但係食十分鐘。。最多廿分鐘就暈左。。。都唔知佢飽唔飽。。

複式洋房

我真係好佩服各位媽媽咁堅強,我而家已經開始面對唔到,成日諗住坐完月無人幫手,到時仲要照顧大仔。。真係唔知點算

複式洋房

無記錯應該都係有濕片6-8片為準
我個b都係一時十分鐘暈。。有時成個鐘仲喊要食。。都唔知係咪我又做錯d乜。。唉

複式洋房

請問b有時食到唔停。。不停喊,口仔想食奶。。已經左右餵成個幾鐘。。都係咁。。要補奶粉至停。。但係又嘔奶。。
我應該點做?
已經比佢搞到食唔落野。。只係迫自已飲多d水。。

複式洋房

引用:回覆+jjlamjj+的帖子佢咁樣係幫緊你上奶,+

原帖由 於 14-01-09 發表

佢咁樣係幫緊你上奶, 對於有黃的BB, 呢個係好表現.
我第一個b就係咁放棄。。所以我要求自己今次一定要成功。。反而令自己好辛苦
多謝你,令我又再有動力。。你講得無錯,我要先食返多d,就算有奶都無營養,慢慢再追,半人奶都好過無人奶

複式洋房

請問我損左流血既地方變左白色,係咪正常?

複式洋房

引用:回覆+jjlamjj+的帖子佢咁樣係幫緊你上奶,+

原帖由 於 14-01-09 發表

佢咁樣係幫緊你上奶, 對於有黃的BB, 呢個係好表現.
比佢迫下真係多左d奶。。但係佢又變返每次最多廿分鐘。。又暈左。。係咪d黃又升返?
之前向醫院都時高時低。。

複式洋房

請問下,其實餵咁密,有時餵完唔夠半個鐘又黎, 個胸仲係淋淋咁。。 d奶造唔造得咁快?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊