親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 apsm 於 09-7-16 14:49 發表
我29/7去沙巴 10日
本來想住 gayana resort (房內可直接落海)
因好貴,最後放棄o左.

請問幾貴呀?? how much?

珍珠宮

原帖由 apsm 於 09-7-16 22:54 發表
直接可落海的房
2大人, 2小朋友
淨房 over 3k/night

巧貴呀!!!!

珍珠宮

原帖由 GaryF 於 09-7-17 13:51 發表
莫拉菲好似想同我搭同一班機咁, 嗚...

係呀, 我睇天文台個web星期日真係好近呀!

珍珠宮

原帖由 GaryF 於 09-7-17 13:55 發表
LongRyan,

好峰迴路轉之下, 我第一個完約工人來港旅行, 搵我想幫我做一年, 方便佢申請去加拿大打工! 在互助互利的情況之下, 我尋晚同佢簽左約啦! 好在我唔駛再花時間教佢, 佢又識煮中國菜, 我可以拎返果2000蚊按 ...

一年都好呀, 到時再算囉. 唔洗教真係好好多.

我第二個工人, 幾好, 又錫我個仔, 走時喊晒口. 所以早兩個月寫左封信比佢問好, 點知竟然無覆我, 真係有d心淡......

我果位聽日到, 希望佢生生性性, 醒醒目目.

今朝先係公司打左d時間表同規佢比佢聽日睇.

珍珠宮

原帖由 portiabb 於 09-7-17 14:10 發表
可能你班機有餐食so想跟你呢 ...不過希望佢e+行快d啦...一係dau路走啦...

你都係果日fly喎! 今年d風全部都係sat & sun打, 無so.

好在我c6聽日返hk, 唔係可能要係vietnam住多日.

珍珠宮

原帖由 jacqueline_law 於 09-7-17 14:21 發表

祝你請到個好工人 ...

hope so, tks.:lol:

珍珠宮

原帖由 jacqueline_law 於 09-7-17 14:42 發表

我 2 個細的都重有 d 掛住舊工人 (走左 1 年啦) , 耐唔中就話要寫信俾佢 (不過咁耐都係寫過 1 次) ... 佢走左之後都有 send 過 sms 俾我, 話想返黎同我打工, 舊年 7月, 9月同 12 月 (我 & d 細路生日) 都有打 idd ...

Oh, 我個仔無掛住佢, 不過有時提起工人, 就話佢係最好.

我果個係返去結婚. 佢幾乖, 唔講電話, 又成日同我個仔砌ROBOT. 不過佢上機果日去到AIRPORT, 竟然打黎問我攞返PASSPORT, 其實係佢自己唔記得 , 我話左佢幾句, 我話佢應該自己同AGENT攞, 我無權KEEP, 跟住嚇到我一額汗, 即CALL AGENT飛'的'攞比佢, 不過最後我要佢自己比番taxi fee個agent, 差唔多三百蚊. 好在果日架機delay咋, 如果唔係果張ticket就費左......所以唔知係咪咁嬲左我唔回信囉.

珍珠宮

原帖由 question_06 於 09-7-17 14:51 發表
我都返左黎啦,去左6日沙巴,天氣居然冇香港咁好陽光,第1日仲睇到風雲色變,之後幾日都係灰暗暗咁,所以夜晚行去雙天一滴汗都冇!

你地真係犀利,我沿途見到幾group人都手拿住你地份揾食地圖呀!我唸沙巴旅遊局都要多謝你 ...

係咪garyf果份天書??

珍珠宮

原帖由 lestat 於 09-7-17 16:39 發表
星期一打都好喎, 唔洗番工

如果係我sit 左tim, 我攞左mon ~ wed去教阿仔姐呀!

珍珠宮

原帖由 lestat 於 09-7-17 16:40 發表
咁走時係佢自己resign定還是你抄佢?

你好番d未呀?

珍珠宮

原帖由 lestat 於 09-7-17 16:48 發表
好番好多la, thx, 唔使去流感診所

首頁

尾頁

跳至