美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:我自己本身有用langie清爽個隻都好ok, 但聽

原帖由 cway 於 15-12-24 發表
我自己本身有用langie清爽個隻都好ok, 但聽你地咁講都有興趣試下雪花秀.
用左之後包你話正

男爵府

引用:Quote:原帖由 ymkcandy 於 15-12-20 發表我

原帖由 leeleebaba 於 15-12-24 發表
請問点正?會令毛孔易塞嗎?
我皮膚係dry skin,我覺得隻cushion好夠保濕 我住外國天氣一年都好乾 所以好岩我 同埋上左面真係好靚 好有光澤感又唔會厚妝 我影相放post上fb我朋友話你啲皮膚好靚呀 其實就係cushion完妝後好靚 望落好白淨 好乾淨咁,舊版就遮霞過啲,新版就光澤感高 我9月開始用cushion 到而家12月仲用緊 支fdt已經比我放棄左

男爵府

引用:Quote:原帖由 BlairHo_2015 於 15-12-25 發

原帖由 meek 於 15-12-25 發表
我買舊版時用21色,新版就買23,但都覺得少少白,我都係冇試上面 你配埋the balm 個 ...
用咩碎粉都keep到嘅 我有時都會加 用緊lm, banila Co or chanel

男爵府

引用:Quote:原帖由 ymkcandy 於 15-12-25 發表用

原帖由 meek 於 15-12-25 發表
我都係用 LM,終於就嚟用晒想買新嘢試下,聽講 the balm 控油好好,所以想買

...
banila co 都唔差架!

meek    發表於 15-12-25 16:44

男爵府

引用:我有laneige嘅bb cushion, 朋友介紹,但係

原帖由 什果 於 15-12-25 發表
我有laneige嘅bb cushion, 朋友介紹,但係搽極都覺得好樣衰,浮粉(可能我出汗勁)
唔知係咪我個step唔啱
我係用防晒/保濕base>cushion >碎粉(睇心情)

男爵府

引用:雪花秀出油持唔持久

原帖由 emimi 於 15-12-25 發表
雪花秀出油持唔持久?

我算中性皮膚,秋冬用hera覺得好正好貼,但春夏一出少少油就溶得好勁,唔用果日係fee ...
夏天你有冇加碎粉?

男爵府

引用:雪花秀新版!之前用新版,而家用緊舊版,覺

原帖由 hoiyi0612 於 15-12-27 發表
雪花秀新版!
之前用新版,而家用緊舊版,覺得新版妝效更靚!有光澤又夠保濕!

...
我覺得各有各好!我都都係天氣用邊隻 兩隻我都鐘意!不過新版高返啲遮霞就perfect

男爵府

引用:我淨係用過iope同hera,個人鍾意iope,夠貼

原帖由 minna00 於 15-12-29 發表
我淨係用過iope同hera,個人鍾意iope,夠貼,唔會點浮粉。但春夏未用過cushion,唔知效果會點

...
我會掃好薄平粉上面 冇咁易溶!

男爵府

引用:Quote:原帖由 ymkcandy 於 15-12-21 發表新

原帖由 yee123480 於 15-12-31 發表
你幾隻色都有,請問你覺得17號色係咪白得好緊要?thx
我又唔覺得好白呀 不過個個人唔同感覺 你去counter試下

男爵府

引用:Quote:原帖由 ymkcandy 於 15-12-31 發表我

原帖由 yee123480 於 15-12-31 發表
我剛買左新17同舊23,thx!!
我未開23號呀!唔知係咪冇17號咁白呢

男爵府

引用:其實真係好㩒用,我10月頭開嚟用,今日揭開

原帖由 蜜棗 於 16-01-07 發表
其實真係好㩒用,我10月頭開嚟用,今日揭開舊棉仲有咁多(我換咗Etude House個扑用),我想用埋呢度先試下 ...
我差唔多日日用可以用到三個月!雪花秀新版遮霞冇舊版高 兩隻我都用緊 我自己就鐘意舊版多啲

男爵府

引用:我好癲咁買咗一set舊一set新 跟住發現應該

原帖由 mswpy 於 16-01-07 發表
我好癲咁買咗一set舊一set新 跟住發現應該用唔曬
所以想放一盒舊21同一盒新17
jm想要可以pm 我! ...
我癲過你我買兩盒舊 兩盒新!我買4盒都係叫親戚同我係香港買 因為我住外國

男爵府

引用:回覆 ymkcandy 的帖子我都係total買咗4盒!

回覆 ymkcandy 的帖子

我都係total買咗4盒!仲有之前買咗vidivici
hera 我都有用佢隻ultra moisture cushion

男爵府

引用:回覆 ymkcandy 的帖子好用嗎?我見d人話age

回覆 ymkcandy 的帖子

好用嗎?我見d人話age reverse仲好過雪花秀先買~
hera ultra moisture 好用呀 好夠遮覆同保濕

男爵府

引用:Quote:原帖由 mswpy 於 16-01-07 發表回覆

原帖由 ymkcandy 於 16-01-08 發表
hera ultra moisture 好用呀 好夠遮覆同保濕
遮霞

首頁

尾頁

跳至