跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

Re: 有住在荃灣的媽媽嗎?

smallballck,

一句講咁,政府e院係咁架啦!佢地做到麻木哂,個個好似機械人咁,可能最近真係太多本地 + 內地孕婦啦! 都唔知怪唔怪佢地好。

如果你99想睇 u/s,去c+時先帶佢去啦!多多人入去,e生都唔會俾說話你聽。

大宅

恭喜你呀!胎動真係好得意呀!

我而家bb踢得比開頭仲勁左,佢好似好威咁!

我都有睇過果條un un個廣告,都幾吸引,不過始終唔係實際睇過,又冇乜信心。d衫就太貴啦! 係街買ok啦!而家咁興娃娃裝。

大宅

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
點會俾bb踢到痛架?!

大宅

大家有冇去過葛量洪聽講座or上研習班?

我之前冇留意佢地個board,原來會有d小組,會教餵人奶之類喎! 下次去要留意下d時間先!

另外,近來我嘅胃口差左,過左頭幾個月嘅"大食期"之後,最近變得冇乜心機食嘢, :cry: 好苦惱! :-(

大宅

ccsbaby,

我都係,我本身已經鍾意食甜野,有左之後,比以前更勁鍾意飲汽水

雖然我冇胃口,但都keep住1星期重1lb,我諗ok掛?!

大宅

今日又去左c+醫生覆診,bb有780g重,今次睇4d,bb個樣仲清楚左。

e生問到我有冇興趣照4d,影埋相,錄埋dvd,佢話如果照,最好係20-30w之間做。佢refer我去中環做,話約千零$$...

考慮考慮下先!

大宅

ccsbaby,

係呀!每次覆診照u/s時,e生都第一件事量度頭圍、肚圍、大脾骨長,跟住先照下其他野,e.g.手仔、腳仔、眼仔、鼻仔、心跳等,每次都有u/s既相,同一個report,report上就有用頭圍、肚圍、大脾骨長數字,有條formula,估計到bb重量。

而我覆診時照4d,就只係影下bb個樣,俾我見佢一陣,但就冇相。

你之前照結構性果間照4d收幾$$?我覺得你果間都幾好呀!bb唔合作肯幫你try咁多次!

其實影4d dvd都係貪得意,留個紀念,唔一定要做,所以我都繼續考慮下...

靳醫生唔算太難book,1星期前book都ok。 :-P

大宅

ccsbaby,

你而家睇緊邊個呀?

我諗你幾時轉e生都welcome架啦,唔通有$唔賺咩?

跟住會覆診越來越密,睇下你捨唔捨得洗$$,始終睇c+會安心d,有d咩要求,e生都即時可以有action,唔似政府愛理不理的態度。

好似我濕疹發作,肚皮好痕,係pmh e生見到就一句:係喎,真係好痕喎。但c+當然即時有葯膏俾我。

另外我係咁2問c+ e生,肌肉痛好唔好搽普通嘅摩擦膏,佢就即時話最好唔好,因為唔知咩成份,又即時開埋止痛膏俾我。

大宅

ccsbaby,

原來呢2個dr都麻麻地,但$$應該差不多...

c+覆診同健康院 / 醫院覆診密度應該一樣,所以暫時都係4w睇一次咯。

大宅

hee..hee...好似幫佢賣廣告咁...

TST (一、三、五)
tel : 2723 1199
add: tst彌敦道72號昌興大廈4樓 (tst mtr a2出口)

TW (二、四、六)
tel:24987288
綠陽坊平台10號b

靳嘉仁醫生係男醫生,其實佢都幾旺,大家唔好期望佢會spend好多時間同你傾計,但有問必答,唔會嫌你煩,佢知道父母心態,所以照u/s好有心機,同你講下笑。

大宅

我上星期係6陽覆過診啦

u/s儀器同tst一樣,都係有4d嘅!

不過tst果面環境闊絡,又有toliet,6陽就要出番商場toliet驗小便,少少麻煩。不過我以後都會係番6陽覆診,因為e生會隨時/臨時去左執仔,我上次就係因為咁,因此原本上午覆診要改下午啦!

大宅

欣欣d un un ok啦!我買左8條,都著左幾個月到而家。 :-P

大宅

d un un 有大、中、細碼分,我諗住個肚再大d時,先買番幾條大碼,應該可以著到生。

大宅

明晚pmh講座又輪番去talk 1啦!未聽,又打算搵老公陪產嘅,就記得帶埋老公去聽啦!(仲要聽埋talk 4先得)

大宅

smallballck & ccsbaby,

病左咁慘呀!保重呀!休息多d啦!

大宅

VPC,

咁醫師有冇建議你食多d乜,食少d乜呀?

病得咁密真係好辛苦喎! :cry:

大宅

VPC,

咁你真係要乖乖地介口啦!

大宅

大家開始動工買嘢未呀?

早排我朋友個媽媽湊開bb,話我知川龍街鐵皮屋d紗巾最抵買。於是我都買左2打(共4包),事頭婆話$55/2包。

大宅

sorry ,打漏左個"巾"字,係紗巾至啱!

大宅

VPC,

哎呀!下次真係要醒目d,因為第一次去健康院,姑娘已經話有乜事一定要去瑪嘉烈急症架!

e生最後有冇話點解發燒?係感激定係其他病? 不過好彩,瞓 一晚就走得,係e院真係幾難有得休息。

保重!保重!

首頁
12345...7

尾頁

跳至