跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

Re: 有住在荃灣的媽媽嗎?

smallballck,

我16w已在c+照到係囝囝。

你去pmh照結構性u/s時,有嘢即管問,因如果你唔問,佢地就冇乜嘢同你交代,令人覺得照完都唔知照左乜。

我果次仲攪笑,入房照之前,阿嬸派左份有關唐氐綜合症同其他bb異常的資料我,叫我睇左佢,話醫生會問你點抉擇

佢好似講到人人都會有事,你要自己抉擇要唔要個b咁 !我俾佢激死!好彩hubby係身邊,有個人呻下

係呢!你去pmh照,之前使唔使係健康院果自己要求?我就要自己"矮"先有得照。 :-x

大宅

我最初都鍾意網床,但網床太矮,咪成日都要"中"到好低抱BB上黎?
而家床仔有人俾,唔使買咯!

大宅

尋日去左SOGO,都幾多嘢賣 ,但童裝衫&玩具都佔左約一半位,所以just for初生的用品唔及吉x島齊全。

combi有85折,冇avent嘢賣。另有少量孕婦衫,bar & un un...

我都係諗住過多2個月先買嘢,廢事阻住屋企,所以都係得個8字。

大宅

ccsbaby,

照u/s everything OK嗎?

大宅

咁talk 6都好值得聽喎!我都要補番先!

thx!

大宅

ccsbaby,

hee...hee... 你囝囝可能鍾意同你玩捉迷藏喎!

嘩!樣樣打孖買,真係幾重皮! :tongue:

大宅

我果次應該幾順利,醫生可以俾我睇齊咁手、腳、心臟(4個心室)、腎...等器官、主要血管、鼻、咀唇,亦睇到性別。醫生亦有跟進bb頭上的小水"long",話已經冇左。照左20分鐘就照齊。

我睇開既c+醫生話,pmh部機成2百幾萬,新嘢黎架!

呢次唔使帶小便。

大宅

ccsbaby,

健康院唔係淨係有video睇咩?好似唔會有talk聽喎?
我都唔sure..

我c+醫生次次都有俾4d我睇,但就冇dvd帶走。有時佢都用手阻住個樣,唔見我地。

大宅

VPC,

touchwood 我咁耐都冇病過,你保重啦!休息多D啦!

大宅

我睇靳嘉仁醫生,每次約$550

大宅

VPC & 各位,

靳嘉仁醫生一、三、五係TST,二、四、六係綠陽,我頭2次由於就hubby返工時間,所以出左TST,下次會去返綠陽覆診,所以我唔sure 2間診所部機有冇差別。但4d只可即場睇,冇相俾,只有2d u/s相。

Overall 我覺得佢都幾好,由於幾多人睇佢,所以佢會好快手,但唔求奇。

大宅

ccsbaby,

hee...hee... 尋日又照左幾多次先完成呀?

everything ok 嗎? :lol:

大宅

我覺得睇政府同睇c+係2會事,睇政府好似好循例,睇完都冇乜得著,如去健康院覆診,更加唔係次次有得見醫生。

但睇c+就次次有得照u/s,可以知道bb重量,size,安心好多。

你而家19w,應該feel到bb踼喎。可能你要定定地坐低,初時有d似腸郁動,遲下會再清晰d,大力d。

大宅

今日經過千色店,又有bb用品展銷,唔算好多嘢賣,勁多bb衫,combi有85折,chicco bb護膚package...

又經過bossini,見到popeye bb衫,好cute呀!不過成$125 ,好鬼貴,但真係好cute! :lol:

大宅

我第一次幫襯荃豐欣欣,已經花左over$500,攞左vip card:1支惠氐肚紋膏,1條牛仔褲,1條4個骨褲,2pack(4條)un un,1個bar(可除扣餵奶)。:lol:

上身衫我就會周圍搵娃娃裝,今年好多呀!唔使憂冇衫著!

大宅

呢2日睇到有d人嘅post,話靳醫生只會執仔,但就由另一個醫生跟進兒科至出院, :cry: 令我有d猶豫呀!

點好呢?大家有意見嗎?應該轉醫生幫我接生嗎?

大宅

ccsbaby ,

hee...執仔即接生也。

靳醫生tw診所係綠陽平台,我都係係bk睇forum意見後,先去睇佢。

我暫時到呢一刻都仍打算去私家生,因為我好細膽 ,去私家感覺上安心d。

大宅

我而家著嘅bra都係係普通舖頭買,都係 Trixxmp , Waxxol果d牌子。

因老闆娘話到生左時,仲會比而家升多1-2 cup,所以我諗唔使咁快著除扣bra,著到而家呢d都唔啱時,又要再買!

大宅

ccsbaby,

pmh (or其他醫院)一定要hubby聽左講座,先可以陪產。

pmh就要聽talk 1 & 4,而家開始聽都仲黎得切。你冇聽過咩?你有冇個時間表呀?

大宅

大家都係第一胎,完全無經驗,所以去c+都係求安心。

我後來又係bk問過人地嘅經驗,原來接生同跟兒科分開e生跟係正常嘅,我就安心d,可以未必會轉e生啦。 :wink:

首頁
12345...7

尾頁

跳至