跳至

首頁
23456...15

尾頁

男爵府

Re: 0405馬騮仔女之媽咪會~Part 1

bebeyan,

都兩歲幾又識講野自然多古怪問題, bar、片片都算小兒科. 遲d 同你講到性問題, 到時真係難頂.

好似heihei 有次同我講, 精子卵子結合十日後就會有bb. (在學校睇性教育電視後回來講), 他問佢係邊度出來, 因為佢知manman 在肚開刀拎出來他不是, 果次真係 又要同佢解釋喎.

果次真係一個考驗, 要解釋"精子卵子結合後在媽咪肚裡十個月後, bb 就會出世. 又要解釋妹妹點解要開刀, 佢又唔駛,其實果次我都好簡單帶過, 佢是柯出來, 佢好彩講了一次, 之後佢沒有再追問下去, 唔係都唔知點c.

現在時代同當年我們時代真係相差太遠了. 我們點會問這些問題.

男爵府

cscli,

攪掂左呀, 我都未搞.

cscli 寫道:
heima,

我攪掂左啦, 唔駛email or fax比我, 唔該哂先 !! :-P

男爵府

bebeyan,

我估日日煮飯, $7xx 差不多啦, 我奶奶兩個月都係$7xx , 夏天電費過千.

tissue 真係好似唔駛錢買咁, 我果兩隻化骨龍一日用一盒tissue都唔止.

電磁爐煮菜有沒有鑊氣架?

男爵府

monkichi,

博藝
地址:九龍荔枝角永明街1號恒昌大廈8樓B室 (荔枝角地鐵站B1出口)
查詢熱線:2815 4284

如果有買$100平$50通知一聲.

男爵府

我想問問, 其中一張填回郵地址是不是不須要貼$1.4郵票???

bebeyan 寫道:
[quote]
homom 寫道:
kyliet,

我都係貼$1.4郵票, 早兩日已收到回覆信啦, 4張紙以內都應該唔會超重o架喎.

Qpa 第2天就寄, 但未收到回信 ??[/quote]

男爵府

monkichi,

星期六日開幾點or唔開.
thanks

bebeyan 寫道:
[quote]
monkichi 寫道:
pat,
o係葵興
葵涌葵昌路 26-38 號 豪華工業大廈 20 樓 B 室
01/2/07 ~ 15/2/07 (星期六、日及公眾假期除外)
12:30 ~ 14:00 及 17:00 ~ 18:30

有無白色返學鞋 ???[/quote]

男爵府

miss,

c 啦, 我沒有貼郵票.:-( 點呀???

mirandasuper 寫道:
heima,
係要自己stick $1.4 既stamp架。

男爵府

pat,
點解咬到咁嚴重, 真係肉痛死.

pat614 寫道:
monkichi,

佢係自己咬到, 今晚比99激死, 雖然桐桐好鐘意食雞, 99今晚已經整豉油雞翼比佢食, 平時佢食3至4隻, 但今晚只食半隻, 可想佢幾痛呀 :-( :-(

[quote]
monkichi 寫道:
Qma,
$50/1對, $150/4對

pat,
桐桐係自己咬親? 定係隻 chicken wing 有碎骨??
聽到我都鄧你心痛:-(
[/quote]

男爵府

豬仔軒,
你自己都要小心身體, 你病了就閉, 誌軒宜家抵抗力咁弱好容感染到.

男爵府

qma,

你下午支奶唔比QQ飲, 佢已經食好少野, 怕唔怕唔夠營養. 雖然現今社會小朋友唔怕佢沒有營養只怕佢過肥. 但奶對小朋友發育好重要的. 你睇manman 咁size 佢都要去見營養師.

男爵府

1) 大家洗衣機用了幾多年?
2) 什麼牌子?
3) 前置式 or 頂揭式?

有沒有好介紹

男爵府

cscli, homom,

多謝意見, 我要盡快決定買邊款. 好煩 :-| :-|

男爵府

bebeyan,

你是不是改了廚房條水喉? 可以放到大眼雞 ?-(

男爵府

rivus & bebeyan,
我沒有改動過, 所以放唔入.

bebeyan,
我都估你改過, 因為見你可以放大雪櫃就知.

男爵府

pat,

我決定買金章, 不過是頂揭式.

pat614 寫道:
heima,

我用金章大眼雞, 7年未壞過, 都幾好用, 但嘈左d

男爵府

[size=xx-large]情人節快樂

男爵府

bebeyan,

都話你幸福少, 什麼都有Qpa 搞掂.

bebeyan 寫道:

heima,

係呀..., Qpa 以前攪的野我都唔記得.但好似幾百就攪掂...[/quote]

男爵府

[size=xx-large]新年快樂、身體健康

男爵府

ALL,

新的一年有個喜訊講比大家知
年初二灝霖媽咪的BB女出世了

有沒有媽咪有興趣一齊去灝霖媽咪屋企食薑醋.
我已同灝霖媽咪講好, 下個月某個星期日會上去探佢.

男爵府

rivus,

可能哲哲唔舒服及一時間要佢適應咁多理, 真係唔慣而鬧情緒. 慢慢來等哲哲好煲番湯水比哲哲好快肥番. 努力呀!

下次一定要出來. 我都好耐沒有見哲哲了.

首頁
23456...15

尾頁

跳至