跳至

首頁
12345...8

尾頁

別墅

Re: 有住在荃灣的媽媽嗎?

:-( 我今晚遲左放工, 聽唔到母乳個talk!! 你地有冇聽呀? 唉, miss左要等8個星期tim ....

aSa豬媽媽 你個醫生真係唔錯喎! 我睇過周美仙1次, 好貴, 成700(都唔明點解咁貴...), 我又唔見佢好細心喎, oscar係佢個partner度做, 照完就bye bye, 之後我睇陳帆, 可能我唔係好多野問, 好快睇完, 不過就平d, 400, 但係你個個真幾好, 我都同ccsbaby一樣, 15/16唔知轉唔轉好tim ...

別墅

aSa豬媽媽,
都係問定你先, 靳嘉仁醫生個電話地址, 綠楊同tst都想要ar唔該~其實我想問下靳醫生係男定女醫生黎架?

別墅

唔該晒, aSa豬媽媽!:lol: 等我再諗諗先!
請問你去過荃灣個邊未? 同tst檢查d野係咪一樣架? 都有4d照下? 好似你話過之前剩係去tst個邊.

呀, 係喎, 我想問你覺得欣欣買個d under好唔好著?

別墅

八掛問下, 幾多$$同埋有冇wire架? 係咪愉景新城有分店呢好似?

別墅

aSa豬媽媽,

咁都ok wor, 依你認為, d un un可唔可以著到生呢? 我之前買個d好似緊得濟, 'qoo'住個肚唔舒服 ...

別墅

唔該晒~aSa豬媽媽

別墅

各位, 我又好勤力, 尋晚聽左talk 1, 嘩, 好多人, 個姑娘話有成3xx人黎聽呀

果然係最尾個段片最精彩, 亦都好恐怖呀 ...

我呢幾日都唔係好掂 ... 痾左幾日, 但係又無肚痛喎 ... 我仲未睇dr, 觀察埋聽日先 ... 都唔知會唔會攪到bb呢幾日無咩營養吸收到 :-(

別墅

嘩, 大家都要小心身體呀 ....

我痾左3日左右, 開始痾完, 但竟然變左喉嚨痛 ... 再加狂打乞'次'+流鼻涕, 因為實在太痛, 最後都頂唔順, 都去左睇dr .... 唉, 最後都要食藥 ... 痾完之後都要好小心食野, 食少左, 攪到小b都無啖好食 ... :-(

而家d喉嚨痛好番lu, 不過仲有鼻涕 ... 等佢自己慢慢好囉 ...

別墅

請問d紗有咩用架??

咁另外bb個d和尚袍, 衫仔, 大家會係邊度買?

別墅

咁紗巾係咪同bb抺面仔架? 要準備咁多架?

別墅

VPC,

咁你要休息多d呀, 飲多d水, 雖然我地而家成日都要去厠所, 但係唔好因為唔想訓訓下要起身去而覺得麻煩, 起身去完即刻飲番一大杯水, 然後先訓, 好快d架, 知道bb無事, 都放心d, d燒退左未呀? 唔好輸俾病魔~~~~

仲有唔好食雪糕同飲凍野住呀

別墅

VPC, 咁使唔使食藥呀? 乖乖地啦~

ccsbaby, 吉之島"吉日"係咪即係每個月2號同20號呢兩日? 我上次睇個時, 見到有d都好平, 2x有一件, 不過唔知係咪made in大陸 ...

阿sa豬媽媽, 紗巾川龍街平d, 定荃fung欣欣平d呀? 仲有我都唔知原來有咩事都要去pmh架喎 ....

係呢, 咁各位會買邊款奶樽, 奶咀呀? 有咩好提議? 我想餵人奶, 希望ok啦 ... 唔知邊款奶咀最好呢?

請問d紗巾係咪清潔bb手仔, 面仔? 咁換片片係咪要另外買棉紙巾 (好似思詩樂個d咁)??

別墅

ccsbaby,
thanks! 明白了~~請問你係咪係吉之島買? total幾多$$?

係呢, 好似日本個隻"chu chu"有款母乳奶咀, 你地有冇聽聞過好唔好呀? 佢話自己個吸法係好接近吸媽媽咁架喎 ...

仲有仲有, 沐浴洗頭個d又買隻好呢? hehe, 唔好意思, 咁多問題tim ....因為我都無咩生左既朋友問 ... 有個岩岩生完, 都唔敢煩佢住, 有個又要番工, 又要照顧小b, 又唔敢成日問佢野, 不過遲d都會問下佢d experience

別墅

之前心情唔多好, 俾人話小b細 ... 好唔開心 ... 不過經過老公同朋友既安慰同輔導, 而家好好多啦~

不過我都有黎睇你地d message架, d bb 野我全部都未買tim ...

我有個朋友岩岩5月頭係pmh開刀, 佢話入去個時就full晒, 走個時就無咩人咁, 得幾張床位有人jar .... 我都疊埋心水會係pmh架啦, 雖然我好鬼唔鍾意睇過我兩次既個o個醫生 ....同埋聽聞8, 9月係生仔高

別墅

ccsbaby,
咁醫生有冇咩comment? 你瘦唔代表bb瘦架, if醫生話你bb size ok, 咁就唔使理佢地咁多, 食自己鍾意食個d野, 我就係連醫生都話我bb個身細左d, 之前真係好唔開心, 不過而家好好多喇~
如果你有時間, 可以去睇下"個肚細左"個o個topic, 我有更詳細既描述 ....

今晚個堂應該會勁多人, 早d去霸位呀, 同埋帶水及小吃, 上次我聽等到成7:30都未開始, 但個時條龍仲係好大個蛇餅咁 .... 至於產前運動班, 個時話係俾around 17w-30w (唔知有冇記錯...)既媽媽上, 依我估計, 你有報到名, 佢就會安排你上架喇~ 我就寫prefer 星期六既堂, 佢都安排到, 如果你唔寫, 我諗佢會安排你平日上, but我唔記得左星期幾, hehe, 有兩堂, 第一堂$100, 第二堂$60

黎近個4個talk我聽過lu, 會等最後個talk8, 講母乳個o個先去聽, 仲有再補聽番talk2, 3, 希望到時放到工啦 ....

係呢, 點解要多套消毒煲既? 我咩都未買 .... 等我聽日又要睇下有冇野岩先~~ 其實實有, 床呀, 車呀, 奶樽都未諗好買邊款, 紗巾我都想買呀~~~~仲有bb沖涼, 濕紙巾, lotion呀, 太多太多喇 .... 奶樽呢, 我有個朋友買nuk, 有另一個買chu chu, 都唔知買個牌子好 ????!!!! j-card係咪一申請就可以用架喇? 我未申請呀 ...

別墅

咁咪無有怕啦, 醫生都話bb size ok~~~ 肥唔代表bb同媽咪健康架! 不過佢地都係唔明架喇, 當佢地唱歌囉, 我而家都係咁架~~

你就黎28w, 我估佢咪安排你快d上, 我估jar, hehe .... 報左名先算~

奶樽我諗緊, 我應該會買玻璃既, 重就重d, 對小b好d, 不過就唔知買幾多個, 都唔知有冇記錯, 聽聞話要4大2小, 係咪真係要咁多架?

別墅

aSa豬媽媽,
而家26w, 我上次around 25w去睇既, 醫生話1.5磅左右 , 胎盤胎水無提過有冇問題 .... 但我老公個細妹話問過一個生孖胎既同事, 佢對孖bb係7星仔, 出世個時每個都有3磅幾喎, 咁話我6個月左右得1.5磅就輕左dd喎 .... 唉 .......

健康院姑娘就無咩特別野講喎, 我話俾佢知我月頭肚痾過, 佢話驚我輕左, 但係又無喎咁講, 不過我覺得月頭個兩個星期無咩點重到, 唔知會唔會因為我肚痾, 攪到小b吸收唔到 .... 呢兩個星期就有重到喇~~

好, 咁我今次去寫低d問題先! 同埋hehe可以睇下小b 4d ~~~~

別墅

ccsbaby,
唉呀, 報唔到 ... 咁你有冇書自己學做架? 其實我未上之前都係自己睇書做, 個d都ok喎, 如果你需要, 我放工番屋企scan左個幾頁再send俾你都ok~

別墅

我都有去到jusco度戰鬥呀~ 好多人呀 ....................
- NUK消毒煲 - $5xx折左$4xx
- casablanca winnie小b床上套裝 - $449折左$359 (我搵唔到雅芳婷winnie既 .... 不過都ok啦, 雖然冇aSa豬媽媽個套咁抵 ....)
- 2 pack 3件小b衫 (1件長2件短) - $39折左$31.2 @ (個packing好唔掂架, 但係見佢原價$1xx, 折扣後$59, 咁就買左喇, 但係我番到屋企睇d單, 發現原來佢只係$39!!!! 8折後31.2, 噢, 即係差唔多$10件, 太抵喇 ~~~~)
另外仲有買左d紗巾, 口水肩(but而家諗諗下好似無咩用...), bb衫都入左一堆 , 最貴我覺得係d夾拿衣 ... 我又搵唔到你上次話made in japan個d衫衫既 ... 見到個d衫都係大陸做, 但係d料就好舒服, 我諗唔會un親小b掛 ....
我媽咪仲買左個小睡袋 (應該都可以當包被既) 俾bb
wah, 屋企開始俾小b d野侵佔啦~~~~

別墅

aSa豬媽媽,

我老公都話個o個醫生部機麻麻地, 佢話d相真係好唔清楚, 之前睇個d仲清 ...

唔該晒你呀, 咁我都無咁擔心喇~ 似乎係我老公細妹個同事咩都唔記得晒喎, 話我小b輕 .... 攪到我鬼死咁唔開心 ....

其實d bb衫我lai lai, 姑仔都叫我唔好買住, 話遲d可能有人俾, 或者去花園街買, 話花園街個d出口店個d勁靚勁平, d料又勁好, 我初時都諗住唔買住, 但係jusco又岩岩有discount, 萬一到時冇人俾, 咁肚大大又去花園街同人迫, 又好似唔係咁好 .... 我阿媽都係咁話 .... 咁就買左一堆, 不過我都買大d架, 諗住可以著耐dd ....

荃豐2/f有小朋友衫? 咁得閒我又去睇下先~~~ 我買個pack口水肩好似好細咁, 唔知bb識玩口水個時仲岩唔岩帶呢 .....嗚嗚 ....

首頁
12345...8

尾頁

跳至