跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: ~~~有冇得意(72)年出世既媽咪~~~(Part 4)

to all,
[size=x-large]"魔令"呀!

0520,
我生左兩隻野之後係第一次再到書展,不過我今年覺得佢地安排得好好呀!ESPECIALLY我推住bb車,可以行捷徑,唔洗上上落落樓梯,又可以去兒童天地特快買票,特快上去hall 5,正呀!

sabina,
其實我仲有一套中文書想推介俾你,不過因為我攞唔到咁多所以無幫你買,不過你可以放心,我已經入左會,佢地話入左會之後一年內上去佢地公司買書,都會有番書展時的折頭,呢套中文書係恩恩學校用緊,好正,細本少字,大大隻圖畫,我恩恩好鍾意自己拎黎讀架!

+wai,
你咪咁話我啦!我都係促進經濟啫!
jason哥係咪好鍾意睇noddy啦? :mrgreen:

子爵府

Re: ~~~有冇得意(72)年出世既媽咪~~~(Part 4)

+wai,
辛苦你啦! 邊個叫你買咁多筍野呀!

子爵府

世界出版社
Noddy 雙語德育叢書 原價$29/本(普通版)
特價$99/5本,我之前買左6本,所以今次買番miss左的4本。
諾弟自然博學館一套10本(精裝版),中文實物圖片叢書,每本特價$33.8,我買左一套。

青田教育中心
我自己會讀叢書,分7輯,紅、橙、黃、綠、青、藍及紫,我買左綠、青輯書,每套$115.2/12本書。藍、紫輯閱讀包,每套$184/12本,仲有字卡,cd,閱讀記錄表,練習本。

Kiss my kids (英文精裝版書)
The Story of Clifford (Play-a-sound) 原價$199.9,4折
Clifford the Big Red Dog Magnet Spelling (50 fun words to learn and spell!) 原價$79.9,4折
Clifford counts 1 2 3,原價$59.9,4折

不知明地點
幼兒寫字練習簿 $15/2本,有中文,英文,數字好多款,我買左7款每款2本共14本。
米奇ABC砌圖100塊,$30

Wise Kids
連線練習,disney鉛筆掃畫,買5送1,共買左$71

Crayola(全部8折)
Dry Erase Learning Book 原價$70
Dry Erase Mini White Board Drawing Set 原價$72
Dry Erase Washable White Board Markers 6 colors 原價$40

仲有買左好多XO精品。

子爵府

豆, shirley, kwan,
早呀!

+wai,
我都知好抵,我頭先計一計,原來我洗左差不多2仟蚊呀!

sabina,
下年一定要約埋一齊去呀!

子爵府

豆,
無計啦,我自己由細到大都唔鍾意睇書,就係因為屋企無,而家我都想兩隻野唔會因為無而唔鍾意睇書呀!

子爵府

Ka_wai 寫道:
12. ABC大小楷撩草簿各1本

+wai,
你唔記得mark番item 12係幼兒練習簿黎呀! 仲要等你搵左好耐小學補充搵極都搵唔到,卒之係幼兒練習簿搵到呀!

子爵府

煒良媽,
係呀!d折頭雖然唔太多,不過係街買一定攞唔番書展時的折頭呀! 所以就買左咁多野囉!

子爵府

+wai,
你個c野呀!洗唔洗我 過你呀! :evil: 話我係大豪客!?我拍馬都追唔上sabina啦!

豆,
我地買最重的noddy書,因為我地三份人夾埋買左1仟蚊,所以先有得送貨咋!唔係我一個點買1仟蚊叫人送貨呀!

子爵府

豆,
除左買書,仲要將d書放在佢地容易拎到的地方,咁佢地先會有interest去拎黎睇,我兩隻野而家對睇書都算ok,唔會抗拒囉。
至於禧禧,而家佢已經無瞓地,不過就好水鍾意打我同"滅"我,仲咬我tim呀!
唔可以俾kinki典地成功架!你一定要亞婆同心,一齊對抗kinki,唔係kinki知道有人係可以俾佢扭到的話,佢就會專攻o個人架!我禧禧就係啦!禧禧專扭daddy抱架!唔鍾意起上黎,就一野坐落地,喊,唔行,咁囉!
總之當kinki一發脾4,就拎佢入一間無人的房間,唔好理佢,直至佢自己喊到無引出黎為止!

子爵府

Ka_wai 寫道:
[quote]
wandyfok 寫道:
豆,
我地買最重的noddy書,因為我地三份人夾埋買左1仟蚊,所以先有得送貨咋!唔係我一個點買1仟蚊叫人送貨呀!

我記得好似係1千零2個半呀 ~~係唔係呀~~ [/quote]
係$1003.5呀! 未計後加o個兩本呀! :mrgreen:

子爵府

sabina_bb 寫道:
喂喂...我邊樹係大豪客, 我買得最少. 都唔洗$200. 唔好屈我.

喂喂...你無親身去都有得洗錢喎! 仲有呀!你仲有5百幾蚊書係我度呀!你都未count落去呀! :mrgreen:

+wai,
你有無hsbc account呀?pm我啦,我晏d過番俾你啦!千萬個唔該呀!

子爵府

Ka_wai 寫道:
我同wandy都覺得你好爽麻~幫你買嘢真係好正。
喂...你未計你個10本noddy雙語書同8本咩咩館大書喎~~

咩咩館大書都係有10本架!

子爵府

聰明豆 寫道:
[quote]
wandyfok 寫道:
豆,

呵.........原來二個夾份!! [/quote]
都話係三份囉!

子爵府

聰明豆 寫道:
咬妳? 滅妳? 呢種係報復既行為喎??
佢條友仔瞓地都還好呀! 有時成個頭撞落地架! 喊到癲呀! 我地初頭都尤得佢, 但佢喊都聲都沙埋都未肯收聲呀??
困佢入房呀? 會吾會攪到佢自閉之餘我地都判罪架喎? "非法禁固"呀!
恩恩係女仔丫? 有無好似禧禧咁架??

豆,
兩姊弟都係咁架!佢地一喊我就唔理佢地囉。唔會俾人拉架,只係放佢入房,掩埋d門啫!
就頭先禧禧開左大,唔俾我換片,咁咪同佢沖涼囉,佢一入到浴缸就係咁喊!我咪好快手咁同佢沖,沖完之後我問佢出唔出黎,佢唔彩我,淨係喊,咁我咪唔理佢囉,由得佢企係浴缸喊囉。直至佢喊左10多分鐘,咁又叫媽咪,先入去睇下佢,同佢講下道理,解釋點解我要同佢沖涼,咁佢就好happy咁同我出黎and著衫囉!所以小朋友唔縱得架! :mrgreen:

子爵府

[quote]
Ka_wai 寫道:
wandy, sabina,

不如你哋計吓慳咗幾多$$$$$$$$$$呀~~~可能計完仲 多d tim呀~~~

好呀, 你地幫我計(因我都唔知平狙幾多). 等我開心下 [/quote]
我計緊,俾d時間啦,老細們!

子爵府

Ka_wai 寫道:
[quote]
帶紅白籃咪好重/好難取.

有碌會好d架,其實bb車都得架,wandy呵~~~ [/quote]
係呀!下次洗唔洗借架bb車過你用呀!c野! :tongue:

子爵府

煒良媽咪 寫道:
[quote]
聰明豆 寫道:
困佢入房呀? 會吾會攪到佢自閉之餘我地都判罪架喎? "非法禁固"呀!

入房只係要佢冷靜 & 思過, "非法禁固"邊有禁嚴重 [/quote]
都係煒良媽近呀!yeah!

子爵府

to all,
我計到的已經計左,我共慳$525.9。

豆,
你唔好諗住kinki唔識聽你就唔講,佢地好醒架!一定知你講咩架,最緊要係佢地冷靜左,先會聽得明你講咩囉!你叫亞婆試下啦!唔好讓kinki呀!

首頁

尾頁

跳至