跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 2003年3月媽媽會 Part 34 - Happy New Year!

最近樓下搬o左個新住客入o黎,都係有小朋友o的family,其中個小朋友同哥哥差唔多大,亦同時間接放學(校車),當然唔同學校,從多日o的對話內容/觀察(麻麻&小朋友).....個小朋友係同時返上午班&下午班.

大宅

Re: 2003年3月媽媽會 Part 34 - Happy New Year!

vvbb,
咁係咪即係全日??
答:係分別返上午班&下午班,唔係全日班
定係個小朋友返2間school??
答:我唔都知,只知下午都係坐同一架保母車.

3,

大宅

哥哥今日咁早醒,都係落去黑衣島食o下先.....

大宅

今朝去o左老三陽買o左好多賀年食品.

大宅

發生o左o的意外,煲煲o下粥個煲爆鬼o左,又要由頭煲過.哥哥大傷風,餐粥食o左好耐,+上個nose好窒,瞓o左好耐先瞓到.

re:老三陽
我乜都買o下.....瓜子,花生,多種糖果,鴨腎,蜜汁火腿,湯圓...等等..

MT Friends,
你地Wed.食完早餐,順手去老三陽入貨.

new,
芋片個買相好正,另有隻好似叫軟糖合桃都唔錯.有少少後悔....應執多少少存貨.:-(

yu-ma,
老三陽係專買上海o野,係hellohello o的推介.

小王子,
叫男人去買年貨,佢地真係買唔到o的乜返o黎. :-x

大宅

yu-ma,

你用瓦煲煲粥 ?
答:我仲係用瓦煲煲粥.
鴨腎.......你會點煮 ?
答:乾貨鴨腎o黎架,用o黎煲粥or煲湯,好似話去積and降火咁o上o下.
老3羊d桂花酒糟, 蟹粉, 桃同糉都好好味架
問:我 ?-( ..點解用糉買....你買多o的,我地過年o黎搵你,你請我地食. 仲有乜叫桂花酒糟,用o黎做乜???

大宅

rabbit & 小王子,

same questions???

rabbit 寫道:
yuma
re : 桂花酒糟, 蟹粉
but how to cook?

大宅

new,
聽日&後日扮小販!!!玩完返o黎,一定話過你地知.
我覺得自己o的小朋友響果樹讀,做父母就要投入少少,多o的出席學校活動,小朋友&自己都會有歸屬感. :wink:

大宅

我今日主要買魚蛋/腸仔/爆谷等小食,生意好好,玩到fire alarm都著埋,消防員問我地仲要玩幾耐,而o的小朋友仲一齊叫消防員哥哥早晨!!!
玩法係由K3小朋友帶K1小朋友行年宵,任佢地去唔同攤位玩.真係好得意,個個著晒中國服,成個書包都係禮物.

大宅

我又買完魚蛋返o黎o勒!!

大宅

rabbit,
無啦!今日o的爆谷叮o左先比我地...費時我地叮出事.不過真係好好玩,琴日每個小朋友去花店買年花,今日就取年花,每人一盆攞番屋企,個個都好開心.

大宅

new,
我個攤位...其實即茶點區,個個小朋友都一定要到,咁你話生意好唔好o勒.

大宅

哥哥今日開始放假,而弟弟就聽日先開始放,不過爸爸放唔到假. :-( :-( 我應該上唔到o黎o勒,所以...

[size=medium]預祝大家新年快樂,小朋友聽聽話話,個個身體健康,媽媽們越來越靚,爸爸們都聽聽話話(聽媽媽話)

大宅

e.....o黎兩日好似唔見vvbb????你無事呀嗎????

首頁

尾頁

跳至