跳至

首頁
12345...27

尾頁

大宅

心怡日日都帶, 有時同佢放學隻手仔都凍.
探體溫個表就無mark好多日啦!!

原文章由 尼加拉伯爵 於 07-7-4 10:30 發表
想問你地有無將學校件 blue jacket 放在書包 ? 好似無著過 ?
其實駛吾駛 day day 帶 ? 學校冷氣應該不會好凍

另你地有無 day day 探體溫 & mark在表上, 我除了上年開學時有認真 mark 過, 現在已無 mark 好耐,
:-D 歡迎到我的Blog  :-D

大宅

心怡噚日發燒都無返學, 只係發燒, 無其他. 唔知點解!
今日退咗燒返學啦!

大宅

好難先搵返個Forum. 轉咗layout怪怪地!

大宅

大家報咗暑期班未?

大宅

大家有冇玩過瑜伽? 感覺點?

大宅

我見有一間有親子瑜伽班, 係元朗. 我老公噚日去旺角一間玩免費試堂, 佢話好玩. 但如果我學怕遠... 我諗親子瑜伽班可以同心怡一齊玩, 可以多啲時間陪佢, 心郁郁... 但我未問幾多歲先可以玩!

原文章由 chloemummum 於 07-7-5 15:13 發表
有玩過高溫瑜伽, 感覺出完汗好精神, 好舒服, 不過生o左chloe之後無時間玩lu

大宅

心怡好番啦, 有心!
Miss Ho 噚晚都有打俾我問心怡情況!
最近, 心怡唔鍾意飲水, 成日話我俾太多水佢!

原文章由 chloemummum 於 07-7-5 15:16 發表
tracy

心怡好番未? 叫老師俾多d水佢飲

[quote]原文章由 MaMehar 於 07-7-5 08:48 發表
心怡噚日發燒都無返學, 只係發燒, 無其他. 唔知點解 ...

大宅

心怡成日話同chloe去廸士尼游水.
睇嚟, 心怡好鍾意同chloe.

心怡見到其他人太靜啦! 唔知點可以幫佢講多啲嘢, 同講嘢大聲啲.

大宅

上去 http://yl.hk/yoga/ 睇吓!
好似幾好玩!
唔知可唔可以參觀!

原文章由 chloemummum 於 07-7-5 15:39 發表
元朗有得玩瑜伽? 係邊架, 我有興趣, 自從生o左chloe之後就無做過運動了, 覺得身體差o左:cry:

[quote]原文章由 MaMehar 於 07-7-5 15:33 發表
我見 ...

大宅

唔知控唔控制到場面, 但諗記都搞笑!
可能上30分鐘, 其實做10分鐘....
anyway, 我打電話去問吓幾多歲小朋友可以玩, 同其他Details 先!

原文章由 berthanokching 於 07-7-5 16:47 發表

Tracy,

之前未生nokching學過,oko拉都幾好做下運動,但是如果親子就未試過,我立刻諗到如果好似我地三、四個媽咪帶住一人一個小朋友去joint同一班,到時小朋友見到面,你估下我地控唔控制到場面 : ...

大宅

剛剛打去問過啦, Full 晒!!
:( :(

原文章由 MaMehar 於 07-7-5 17:02 發表
唔知控唔控制到場面, 但諗記都搞笑!
可能上30分鐘, 其實做10分鐘....
anyway, 我打電話去問吓幾多歲小朋友可以玩, 同其他Details 先!

大宅

下年先有啦, 因為係暑期班.

我哋會唔會再約去Swimming?

原文章由 berthanokching 於 07-7-5 17:32 發表

FULLO左,系幾多月份架?唔緊要O拉。

大宅

唔like飲奶.... 有冇試過飲鮮奶? 心怡好鍾意飲.

食維他命糖, 補番啲營養.

原文章由 chloemummum 於 07-7-5 15:52 發表
好番就好la, 呢排天氣太悶熱, 好多人都病

chloe呢排o吾like飲奶, 點搞

大宅

可能放暑假, 少啲小朋友返學, 會好啲.

等佢哋完全好番再約!

如果唔係帶心怡去玩, 星期六我會返教會練歌, 因為我唱詩班. 但帶佢去玩就會請假, 又唔可以請太多, 一個月一次都OK, 有時有啲gathering 都唔可以join, 之後會星期六帶心怡返學, 等佢多啲群體生活.

原文章由 chloemummum 於 07-7-5 23:06 發表
無得玩瑜伽lu:cry: , swimming除時都可以約去, 不過呢排個個小朋友都有少少o吾舒服, 等佢地完全好番就立即行動

大宅

心怡食Amway隻維他命糖.

荳奶呢? 有啲小朋友對奶敏感都飲荳奶, 試吓搵吓.

或者加少少粟米片去啲奶度, 順便train佢用杯飲. 搞到特別啲, 佢就飲. 心怡都係咁.

原文章由 chloemummum 於 07-7-5 23:07 發表
鮮奶試過都o吾like 平時會食d羊奶糖, 當小食, 其他就未試過, 有無好介紹?

大宅

我唔去啦.

原文章由 webjen 於 07-7-6 15:31 發表

11:00-12:00

大宅

心怡之前朝早飲奶, 叫到我斷氣都未飲完, 之後我改咗煮蛋或沖麥皮俾佢, 佢都食, 而家仲俾佢喺學校食早餐, 諗住日日唔同, 又唔使叫同趕住出門口.
夜晚就瞓前飲半杯奶.

或者你買啲麥包, 芝士俾chloe做早餐都得. 都好有營養! :loveliness:

原文章由 chloemummum 於 07-7-6 16:07 發表
荳奶未飲過, 粟米片可以試下

[quote]原文章由 MaMehar 於 07-7-6 08:39 發表
心怡食Amway隻維他命糖.

荳奶呢? 有

大宅

如果心怡有啖, 我會俾佢飲多啲水. 或者燉川貝加蜜糖俾佢食. 心怡之前咳, 食猴棗散都唔得, 食燉川貝, 食咗3次左右, 就無咳, 可能同川貝夾啲!

原文章由 berthanokching 於 07-7-5 17:52 發表

SWIMMING!幾時,好呀,現在NOKCHING多數星期六都跟我。

NOK CHING都勁有啖。

BERTHA

大宅

慢慢佢就慣, 加油!

原文章由 portiabb 於 07-7-7 11:17 發表
慇慇呢排心情麻麻呀....都無提學校d野比我聽....經過幾日觀察....我諗係因為呢排得我一個接佢放學....因為早排慇慇daddy得閒....day day都可以一齊接送我地返學放學....佢呢2日一見到得我一個....都無乜反應... ...

大宅

心怡帶咗個橙, 因為我太忙, 今朝先見到張notice, 所以俾咗個橙佢就算!

原文章由 chloemummum 於 07-7-9 10:07 發表
因為上星期無帶書, o吾知是否已教完? 今日放學問下學校先

係呢, 你地今日有無俾小朋友帶生果番學校? chloe帶o左車厘子

首頁
12345...27

尾頁

跳至