跳至

首頁
45678...36

尾頁

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

我唔記得喇.....今晚返去look look先....如果你sun就去
原文章由 hybb 於 07-7-28 12:16 發表
我記得係28號啵, 唔係咩??

琥珀宮

我99果度果d係野生ga.....我問過佢....佢話唔係專登種....係佢自己標出黎ga
原文章由 berthanokching 於 07-7-30 13:43 發表
Phoebe,

Thanks 等我得閑就行過去睇下,仲有想你幫我問下你奶奶龍利葉點種,我想自己種一盆,街市買要hkd5.00幾片,如果婆仔o個到會平d,我媽媽叫我問下人點種,佢話等佢o黎種。

Bertha

琥珀宮

你睇下啦...如果你要....我sun返去連根拔一棵比你返去種啦
原文章由 berthanokching 於 07-7-30 15:57 發表
Phoebe,

o甘我得閑再問下我老公先。

Bertha

琥珀宮

唔知wor....不過今朝我有個fd又係問我呢樣野...佢嗌我下次去開佢屋企就連根拔2棵比佢:mrgreen: :mrgreen: 你要就出聲啦...因為我99度真係好多
原文章由 berthanokching 於 07-7-30 16:15 發表
Phoebe,

得唔得架,遲多一段時間先,因為最近天氣熱,我老公話冇o甘
easy會生的,hold住hold住,等我問下佢先,thanks Q你先

Bertha

琥珀宮

有無煲過d消暑去濕湯/糖水 煲冬瓜果隻
原文章由 MaMehar 於 07-7-30 17:20 發表
心怡最近個額頭好熱, 探熱又無發燒.... 唔知係唔係熱氣? 我好怕佢又發燒, 佢仲有幾聲咳!!
煲咩可以降熱氣?

琥珀宮

你一次過買定幾包咪得囉....都可以煲甜味(唔落瘦肉..改落蜜棗/糖冬瓜)...入樽放雪櫃
原文章由 MaMehar 於 07-7-30 17:32 發表
有呀, 去藥材舖買. 但唔係成日煲, 因為我工人唔識買, 我又無時間買喎. 心怡每次都係飲一碗咋.
蕙米水下唔下火?
有無啲可以俾佢平時飲?

琥珀宮

Q媽....我好多時朝早都見Q爸抱QQ返學...朝朝都好似未zzz醒咁ge樣....好攪笑
原文章由 webjen 於 07-7-31 09:12 發表

琥珀宮

為左小事:-( 到拆天試得多....好似無比佢do八達通....無比佢自己上落小巴....無比佢kum lip制
原文章由 webjen 於 07-7-31 09:34 發表

QQ 尋晚都發晒脾 4 係咁 係樓下 左好耐, 到番屋企......原來就為左 daddy 抱佢入大堂無比佢自己行 ....

琥珀宮

唉...係屋企就一定企硬同佢講道理囉....不過有時係條街度....佢d失控情況真係好頭痛....攪到自己成個癲婆or不負責任mami咁....街果d人唔知就係咁望....有d又出聲
原文章由 MaMehar 於 07-7-31 10:09 發表
心怡都係咁, 一定要做之前得佢大小姐同意, 如果唔係就"眼淚攻擊". 之後幾個鐘頭或半日, 叫佢做咩都嬲爆爆, 而家仲識眼厲厲, 面黑黑咁.

不過, 我哋覺得小事, 可能喺佢哋嘅世 ...

琥珀宮

盡可能我都唔會理...由得佢:-( ...不過....唉....攪到自己成個癲婆拖住個癲妹咁
原文章由 MaMehar 於 07-7-31 10:29 發表
唔好理其他人. 最重要教好佢, 啲阿嬸特別多意見!
我試過拉心怡去路邊罵, 之後心怡一路喊一路拖住我行. 我都唔理佢. 行咗兩條街就收聲啦.... 有時真係要為咗佢停低, 同佢講.

琥珀宮

慇慇返左學之後都有食手指習慣....同心怡個case一樣...又係拎野食果時拿到佢....同佢講過就好左d....不過佢真係習慣左咁....無無聊聊就會咬手指....不過見我地望到or我地一嗌佢就會即刻縮手....不過始終未介甩:-( :-(
原文章由 MaMehar 於 07-7-31 11:16 發表
心怡之前都有食手指, 我話食手指, 手指會痛又流血(佢好怕流血), 有時佢用手攞嘢食(如chicken wings), 因為食完手指, 所以啲汁拿到佢痛, 佢就喊, 我就話因為你食手手, 所以痛, 下次唔好啦. 講 ...

琥珀宮

乜要改ga 不過慇慇我都有改左....不過又由到大都未嗌過...所以佢自己都唔知自己有個咁ge英文名....因為我地其實都未諗定....仲係2個揀1個ge階段.....呢個階段已經2年幾 一係jamie...一係eliz...fd就話eliz好聽d....不過jamie就襯慇慇多d....因為豬豬地
原文章由 尼加拉伯爵 於 07-7-31 12:41 發表
e 你地小朋友未改 ? 因上年開學無耐, Miss Mok 已追了好幾次 遠頌英文名 , 我也想佢自己改, 結果想了好耐, 由好長,好深的 (我都吾識讀) 後來改了 John 約翰 :loveliness:

琥珀宮

學校無問過我bor....
原文章由 MaMehar 於 07-7-31 12:56 發表
初初入學都有問過一次, 我話未改英文名. 之後無下文啦.

可能心怡(SumYi) 個名, 俾啲鬼佬叫都OK啦....

琥珀宮

bertha....
今個sat我有興趣去玩水bor....你想去黃金定泳池 約埋emily....佢今日應該返左黎

琥珀宮

nokching朝早要唔要飲奶+poo poo

我就通常7:15左起身→開著收迫機嘈醒慇慇 →沖奶→我刷牙→嗌慇慇起身飲奶→飲奶期間我去換衫→慇慇poo poo→我就執番自己d眼耳口鼻→poo完就慇慇刷牙洗面換衫→執埋條濕毛巾入袋....大概45mins....其實都唔係快你好多
原文章由 berthanokching 於 07-8-1 09:41 發表
想請問要由起身至出門的流程(番學)包括你自己換衫番工的時間,我大約要1hr,想快d,有冇好提意。

琥珀宮

你地喜歡啦...不過我次次去gold coast...我都係4-5點sin去....7點前就走ga喇....太早會太晒+熱.... 依家7點都仲係好光....2個鐘都玩夠ga喇...
原文章由 berthanokching 於 07-8-1 11:56 發表
Phoebe,

完再去遲唔遲呀?

Bertha

琥珀宮

我唔游ga....陪慇慇去囉....佢鐘意玩沙....sat我老公唔得閒ga....so我會自己搵節目陪慇慇....
原文章由 berthanokching 於 07-8-1 12:08 發表
你自己swim架,要唔要租沙灘姐?你自己定老公都去架?我老公要番工呀!

琥珀宮

gc我會driving....因為識路 我好少係果度食野ga....通常帶埋野食去....有時得我同慇慇....一來一回去買野食好大工程 有時去完gc....就會去置樂食粉仔....慇慇鐘意食佢果度d腸粉+魚蛋
原文章由 MaMehar 於 07-8-1 12:32 發表
Phoebe,

你自己搭車去? 係唔係搭小巴?
通常係gold coast食嘢, 係唔係食M記?

Tracy

琥珀宮

sat我唔煮ga 通常返daddy度食....一係就約fd
原文章由 berthanokching 於 07-8-1 12:35 發表
o甘你駛唔駛趕住番屋企cook飯

琥珀宮

慇慇無坐baby seat好耐喇...佢唔肯坐...我地都唔想長擺係車攪到有印...如果得我一個....佢就咁坐後面囉....帶大人seat belt...
原文章由 MaMehar 於 07-8-1 12:57 發表
我都有車牌, 但考完都無乜drive, 我份人論盡, 我老公成日話我論盡, 真係行行吓街都會PK (仲係右腳踢到左腳嗰隻或地面不平而kick到). 我怕我會害到行人或同車嘅人. 不過都想練吓.
慇 ...

首頁
45678...36

尾頁

跳至