母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

你地都好呀,知道自己泵到幾多,我連泵都唔敢 怕小得可憐...
見佢咁C細粒,加奶粉又唔肯食,都唔知算,
~~ pet : chili ~~★2寶 blog★

大宅

好媽媽勳章

我見過荃灣千色店有買豆漿機,但係咪好難DIY呢,

原文章由 teresa1208 於 07-8-1 14:39 發表

我屋企冇豆漿機,唔可以D.I.Y.

大宅

好媽媽勳章

其實E+日日早餐都飲,想買...但又怕預備既野痳煩,D豆又要洗又唔知要唔要煲一煲,又唔知1次整多D可唔可以放幾日....望住部機就有呢咋問題出現係腦海,到最後又係買返現成豆漿飲

原文章由 yanlongma 於 07-8-1 15:37 發表
有豆漿機,要整豆漿應該唔難,洗野呢一part應該會難d!

大宅

好媽媽勳章

就係呢D電話....好多新任媽咪&家人都懷疑人奶夠唔夠呀B食,我初初又係咁,我99日日鵝我,補奶粉啦...食極都係你身上未離開過,補啦...見一次講一次,整到我好忟

但你個臭B又真係勁,28磅

原文章由 cherrian 於 07-8-2 08:53 發表
早2日我又收到奶粉商o既電話
雖然我已經冇餵臭b仔食人奶, 但為免煩, 我通常都話唔需要, 因bb仲食緊人奶(講左少少大話tim)
個sales當然又一輪咀話人奶冇益, 仲要笑我咁o既聲氣話, 咁大唔可以食人奶架bor..
最 ...

大宅

好媽媽勳章

早晨~
你地灣仔奶媽就好啦,又可以吹水&食飯,羨慕c呀

我都開咗個blog,但完全唔識點加相呀,分類呀,e+都無再理啦,我都係電腦白痴:mrgreen:

大宅

好媽媽勳章

我都係yahoo開,但整極都加唔到想既??

原文章由 teresa1208 於 07-8-3 11:09 發表

你開邊個blog.
我只識用yahooblog

大宅

好媽媽勳章

我會努力嘗試,唔該哂:lol:

原文章由 acpurples 於 07-8-3 15:59 發表
容媽媽,有冇睇下babyhome個format? 可能會易過yahoo d,但係就只有日記範圍寫綱誌,不過都應該ok ga,我個blog都係我細佬同我每日執先至掂,有次傻下傻下唔知打錯d咩,轉左d字型,比佢 c

大宅

好媽媽勳章

我葵涌呢頭天氣已轉黑了!!!!
個風唔知會掛幾多號呢.......

大宅

好媽媽勳章

hi,
我睇新聞都覺得d人迫人好辛苦....
e+我好努力咁寫緊大寶個blog,希望遲d可以見得人啦

原文章由 teresa1208 於 07-8-13 17:06 發表

見到D 大人抱住個小童,:-( 細又慘,大又慘....
係俾人迫個下 ,真係:-( :-( :-( :-( :-(

大宅

好媽媽勳章

早:-P
咁你要蛇下啦....e.g上bk

我個blog都努力緊, 不過已add咗 teresa & pangchaimami做blog友, 醜醜地見住人先....ops:" />
http://hk.myblog.yahoo.com/

原文章由 teresa1208 於 07-8-15 11:07 發表
我琴晚訓唔到, 眼光光到4點.... .
今日千期唔好做危險動作, 如果唔係.....

[ 本文章最後由 容媽媽 於 07-8-15 12:31 編輯 ]

大宅

好媽媽勳章

teresa,
我係你個blog留咗言啦~

原文章由 teresa1208 於 07-8-15 12:30 發表

睇唔到既?-(
其實blog 友同訂閱blog 有乜分別..

我原來係+左去訂閱blog

大宅

好媽媽勳章

我入咗去但唔比留言既??

原文章由 靚靚劉太 於 07-8-15 22:05 發表

我都幫希希整左個blog, 我可唔可add 你係朋友仔呀?
http://blog.yam.com/user/boxinghei.html
得閒去睇睇

大宅

好媽媽勳章

http://hk.myblog.yahoo.com/phoebeiong/article?mid=99&prev=-1&next=98大寶blog
不知今次得唔得呢..

大宅

好媽媽勳章

同意呀,隊林佢時,我都c咁半啦~:mrgreen:

原文章由 B1 於 07-8-23 17:02 發表

我地個B越來越大您會想用多d時間倍佢, 所以放工後及weekend極少上網, 閒日每晚隊林佢自己都累到訓埋...

[ 本文章最後由 容媽媽 於 07-8-23 17:34 編輯 ]

大宅

好媽媽勳章

尋日去健康院磅重....得個9.5公斤
不過比上兩個月有多小小進步...

姑娘重順手做埋個歲半test,pass咗:mrgreen:
姑娘話大寶好多野講,我都知...因佢不停叫姑娘姐姐,煩到姑娘要比哂d玩具佢玩為止

大宅

好媽媽勳章

係咪7月齋戒呀?
我以前都會初一,十五食齋,但有咗之後為食得滯無keep啦...

原文章由 teresa1208 於 07-8-27 10:26 發表
趺到唔知第幾頁:tongue:
up 返上黎先

早晨!
今 日齋期,我要食齋:mrgreen:

大宅

好媽媽勳章

我地呢d2,3月出世既bb,入學問題真係煩煩煩煩...
我好想佢早d返學,讀n1有小朋友一齊玩同學習,
但我自己份工半自由人咁又想自己教..但又驚教得唔好,
咁3歲半先讀k1又唔知佢慣唔慣..
到底2歲半n1好..
定3歲半k1好呢..

大宅

好媽媽勳章

早,
大個仔啦,唔用奶樽唔出奇:mrgreen:
咁你咪要9秒9返屋企埋身lor,在你仔仔眼中不知幾sweet

原文章由 teresa1208 於 07-8-29 10:19 發表
morning.....

一早就有個壞消息...
我個仔唔like 用bottle 食奶,
又唔like 我pump 奶...
如果再冇辦法,可能唔再pump 轉返埋身~~即係我係屋企佢就有奶食,返左工就冇得食 ...

大宅

好媽媽勳章

唔駛咁擔心既,有2個bb一齊成長不知幾開心呀,:-P

原文章由 Jsa 於 07-8-29 01:55 發表
好題目呀, 我都計劃緊亞女返學o既野. 其實我唔係好agree 比小朋友o甘早返學, 一來會容易病, 2來佢地小朋友會互相模仿, 小朋友唔同大人, 佢地小朋友仲細, 好多野都唔知arm 定錯. 如果唔好好睇住, 佢地o既性格同品行就 ...

大宅

好媽媽勳章

呢個問題好頭癢呀,如我決定09年9月先讀k1,咁呢3年半佢會唔會好悶...
但08年9月讀n1,返去學校玩同係屋企有無咩分別呢???

原文章由 B1 於 07-8-31 13:52 發表
適齡兒童指在九月開課時年滿五歲八個月至七歲(後者較適用於新來港小朋友)..
咁我地囝囝2月出世本來就係大B, 09年9月讀K1, 12年9月升小一, 豬仔豬女屬下一年度, 如我無理解錯, 是沒關係的...

反而如果您想生鼠B, 咁1 ...

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊