在職全職

跳至

首頁
34567...18

尾頁

男爵府

Re: ** 3-kids Ma Ma Club ** (Part 2)

candy>>

[size=x-large] 這個媽媽不太冷

仲好暖啊 :-P :-P :-P
快樂取決你主觀的心  不在決定於客觀的事

男爵府

Re: ** 3-kids Ma Ma Club ** (Part 2)

candytl 寫道:
Chingma, TwinsMother,

我有睇過個topic, 幾同意Sandy觀點, 大意係唔使理人哋抱住乜目的入教(當然係合法), 當中過程如令到佢成為一個名符其實嘅教徒, 也達到此教傳教的目的.

Sandy,

我有冇誤解咗你嘅原意呢? 如有, 請多包函

唔該 2 位 媽媽 , 收到

對呀!
我曾經向我妹妹 和 妹夫都講過呢個問題 .
佢地是基督徒. 佢地都是有這個諗法 ,<< 終有一天當中過程如令到佢成為一個名符其實嘅教徒 >>
問題是年年都有人討論呢個問題 ?? 何解 ??

男爵府

all pretty mami>>

死啦啦!!
一心諗住閉關 , 幫大哥揀邊間中學 ,
直到現在都係諗唔掂 :-( :-( :-(
個頭就黎做了大頭B亞媽啦
因為大哥浩是 band one 尾,你地點睇 , 要一間 band one 尾 英中在手好嗎?, 學個位趙榮德話  〔 有一鳥在手, 勝過百鳥在林〕是對嗎 ??

TWINSMOTHER>>
你住近 RUBY 你都無撞見佢嗎??
另 貿喇 , 你返工是 灣仔區 , 老闆有沒有要你地放假??

Sandy>>
大哥浩基本影響不, 只是第一代 " 334 " 新高中學制的首朝朝子 . 又是為師弟考 band one 中學的 師兄.

如果學校為了佢地成績好,能帶到師弟入到高百分英中 , 要而谷亞仔 , 我就唔區喇 , 係就好!!! 反正我亞仔是呢代身付 2 個責任 . 1. 是 第三次呈分試 , 二.又也為師弟妹可入好的英中.

RUBY ...係呀,就黎過節,真係倍思親....
好想出來見你地..........

CANDY>>
YT 真係............
跟我家那位古月表姐好相似喎!!!

你指 TOPICS 係邊到??
又係宗教分果問題 ??

唉!!
佢地小朋友能有現在健康成長,真係感激上天.
看看 2 個F.5學生的自剎,睇到我好激動,喊左出來!!!

星期六有否聽沙土英雄沈早堯的講座!! 
如有,有甚麼得著??
講開佢,早一個月前,路經醫院, 撞見佢 , 真係 好高大 , 不愧是我心中巨人黎嫁............

dear all>>
細老卒之在英默得[size=xx-large]100 分

佢話老師在堂上宣布 , 因為今次 得 4 個同學有滿分喎!
平時唔上 4 個既 . 真係好開心,好開心. :-P :-P  

[size=large]DO RE MI 學校為左 WTO 進行順利,明天放假 ,  咁你地呢??

男爵府

.................do............................do......................

我係到呀!

家陣忙到cc 下 , 詳列如下 : -
1)大少 22/12 就去嘉義市 , 果日係最凍 , 又唔知台灣天氣點樣 , 而今年得一個 媽咪隨隊 , 驚佢攪唔掂13個仔,2個教練,2個領隊,1個老公..........
2)同亞仔買比賽制服 , 剪髮 , 買內衣 , 岩岩執左行李一大箱........
3)睇中學概覽 , 找友人放下的料,日日2個call, 仲忙過正職......
4)參考 人地 profilo , 泡制亞仔自己個套.
5)到自己個邊 , 上 job seeker的web-site , 找下有無5 days工 ,如有6千幾,如有老品肯請我,我碌過去都制.
6)替二哥 plan 下個常識 project 點做.

另喜不自禁 .........就是大少鋼琴4級已有成績,是116分,我覺得都不俗了,仲以為會肥佬呀...... 

想搵我 , 可以電我 ,
[size=xx-large]隨時候命

sandy>>
最近就是看到你呢單

亞女而家點樣 ????
好擔心!!

唔知點,夜深沉,寒風冷 , 念往事,突然間,係呢刻,寫寫下,內心裡,真係好想見下你地

男爵府

真激C人啦

昨夜寫左大段野 , 但按了唔知勿制 , 全部沒有

今早再戰過 希望順順利利

男爵府

ALL>>

不如 1月2 日 , 旺角 TEA 呀 ?-( ?-( ?-(

CANDY>>
5點幾要起身 , 6點幾出門 , 這份要職當然是爸爸最稱職 啦

唔知是否由第一次去台灣都沒有跟去 , 好似無盡責任 , 個心總是囉囉戀戀

你女女幾時履新 ( 做班長呀? )

SANDY>>
我諗你家是否以後唔敢再是提苟弱 , 椰果這些小食
林校長會唔會給學生(jump)班 ??

ALICE>>
你媽媽是台灣人 , 即係唔係從台灣嫁給你爸爸, 才住香港 ??

因為亞仔棒球會個樹 , 都有個媽媽也是台灣人 ,是台北人, 她是在台灣認識佢老公 , 好似話佢老公公幹時認識 , 再嫁黎香港 , 年齡跟我差不多 , 但大仔已是 17,18 歲.................

亞仔個張 MARK FORM , 寫得好好, " WELL DONE " 已出現2次 . 而其中有一首歌 30 是滿分 , 亞仔得 26 分, 但個位考官又唔給佢 120  , 照睇黎 , 有116真已好好 , 我好滿意

CANDY>>
大少而家文 ---- 音樂 , 武 ---- 棒球 ,沙田水,陸學界, 都叫做有少少少成績 , 玩了一段時間 , 算叫有些回報喇
加上 有一篇文章有參加 {ICAC},{每日一篇}比賽,佢個 profilo 都有些野寫俾人睇呀

男爵府

今日幾乎以為唔駛返工呀

如果你地是在職姐妹話 ,請多多支持小妹已開左的 : 在石門附近返工的" 在職媽媽 " 果邊傾吓喇 , 返工真係好悶嫁 ,總之前post 過玩具呢行 , 傾左一陣又摺左 了 , :-( :-( :-( :-( :-(

唔識做 flash , 只寫 :

[size=xx-large]聖誕節快樂

男爵府

親LOVE 的姐妹 >>

今日好唔想返工呀

等我慢慢追返講勿野喇

男爵府

其實我以前好 love hong kong .
自從大陸 ................
連而家的病毒都唔公開 ,
怕遲早都係 die 佢地手上喇.......

我而家就好想去布拉格 , 奧地利 , 波蘭果樹啦 ,
想臨死前 , 死在自由 , 操守公義 , 陽光充沛 的泥土處.

SANDY>>
多謝捧場 !!!
石門有你 , 好朝氣 !!!!!!!!!!!!111

candy>>
另外的 tea 另再行約喇 由佢拍阪啦

3 kids>>
吓!!!!!!!!!!!!!
你唔到呀 :-( :-( :-(

CARRIE>>
好耐唔見你啦

男爵府

MaMa^-^Ada>>
好似住 mos 嫁喎

alice>>
原來考官唔可以改分.
你好熟音樂呀 :-P

sandy>>
曾經好似見過林校長說過有jump 班 , 唔通記錯左 ?-(
8 唔 8 到插班是否好多人要留班 , 才有插班呢!!

3kids>>
今年你公司仲攪唔攪 toyfair ???

男爵府

leon>>
你仔仔好似p.1 , 是否 ???
係邊樹學 ???
其實我都想俾亞仔學 ,
而且時間唔岩 , 所以無搵俾佢學 .

dear all>>
唔知是否天氣濕 , 昨晚訓得唔好 ,
只係好似訓左個零鐘 , 早之 call 下 sandy 傾............................

sandy>>
{ 巴黎戀人 } 係電視睇左幾隻 , 都唔錯呀
但係連追 2 隻 , 我真係頂唔住 , 年齡老呀 !!!

點解感動啫 ???
Euro果幾樹我都未去過嫁 , :-P

男爵府

LEON>>

我大仔都是K.2 下學期學珠心算 , 但到了 升P.2 時 , 好多野佢已識揀黎學 , 咁就佢唔再學 LU...

而家老二P.1 , 怕都唔會俾佢學喇

你開個小學 TOPIC , 多唔多 MAMI 捧場 ????
得就 CONTINUE 喇 , 唔好停

我之前個 TOY FIRM 傾傾下 都摺鬼左 LU :-( :-( :-(

男爵府

[quote]
SandyKL 寫道:

Candy,

唔駛喊,有我陪你,我頂頭上司及拍檔都拎左假,今日只有我一個頂住,而且我煲左兩晚韓劇,前晚睇到朝早5點幾,琴晚睇到4點先沖涼

男爵府

LEON 寫道:
AKLAMY,
隻九方碟係我妹妹買的,相信坊間既電腦店應該有售,好似不太貴!

另外waiting list 都唔代表冇機會既!而家香港多左好多直資/私校,你了解過未呢?

aklamy >>

對 !
waiting 都有機會的.
其實可唔可以講那間幼稚園 ???
大家幫手諗下.

男爵府

今日大除夕 , 自己係呢 2 日在公司執野 ,
做到cc 下 ,

嘩!!
sandy , 咁早呀

AKLAMY>>
火炭果間是 " SHATIN COLLEGE " , 好難入.
反而馬鞍山 , 聽濤雅院附近那間是新校 , 好似收生唔係咁理想. 不妨一試 :-P

MA .. ADA>>
好似記得你大千金仲係讀莊啟程P.1 TIM 喎
我亞二都係 PLK 讀P.1嫁 .

我諗我未見過你 , 但係好記得你囉 , 就係仔女讀PLK

[size=xx-large]祝大家新年進步

男爵府

[size=xx-large]06新年快樂

[size=large]我家正聽{ 明日恩典 }
真係多謝上天給家人齊齊整整步入新既一年 :-P

男爵府

大家GOOD MORNING

MAMA- ADA>>
開頭都唔係好掂嫁 ?-(

而家亞仔已明顯有進步.
唔要求高 , 只望有進步喇.
話都尾有 3 個 ,
有好多野要睇 ,
一家人齊齊整整已好好 :-P

男爵府

3KIDS>>
我以為你做到過年 , 唔怪至得上次問你今年 new york, nurenburg 玩具展點攪作 , 無回應

甚麼 chat ??
where??

aklamy 3kids  leon>>
火炭銀禧都有ics ,  好似係kindergarten 和primary.

sandy >>
休息多的 , 快的好啦giveup:
而守家好近過年 , 無 mood 做野,
病下都好,可以係屋企訓覺
昨晚 mark six 又唔中
上次 23, 24, 25, 26 激c人喇
又要捱............
諗到過年老公份工無雙糧 ......
不過 你2公婆仲傷過我

我見老公的哥哥 , 亞嫂, 姐夫岩岩開始退休了.
憂哉游哉 , 見佢地重好鬼 young , 將來我地唔知可再做勿工 ??唔畏買六合彩, 搏一搏都唔得

phoebelamlam>>
welcome
[ 三 [size=xx-large] 妹 ] 好靚女喎 :-P :-P

你是否返工呢 ???

男爵府

phoebelamlam>>
係相也見到你女女好活潑 ,
你長做 part-time ??
一個由誰照顧 ???

sandy >>
今日 doremi 係屋企 , 真唔想返工
六合彩 , 六合彩 幾時到我中獎 ???
幾萬 3 獎都好 :cry:

係呀!
搏彩講心水 , 唔到最後一刻有心水都唔會買,
正日實多掛隊.......

男爵府

昨日老品成日坐係公司 , 唔敢上 BK

SANDY >>點解你上可以上 BK ??

我想7, 8 點時上來傾下 , 一陣炸 , BK又 DOWN 左 ,都 係收檔咯

SANDY>>
好話個女似MACDONALL 叔叔
成佢好醜樣 , 你女女好 [ 亦文亦雅 ] , 差好遠

哎 !!
去年都無做野 , 得閒有做 ROBERT KO ,紅豆糕 . 有的 媽媽都有食過我的傑作

今年都會做下幾低 啩

3KIDS>>
而家到你做 FULL TIME MAMI , 咁你得閒就多上來喇 , 又 CALL 下 我喇

真茅循 , 在家叫苦又悶 , 又唔夠錢駛. 出黎做又嫌公司呢樣唔好 , 果件A/C 佬無用 . 真係慘........

而家是時時想返做了10 幾年份工 , 而家又有 FAIR , 更加令我覺得這份工好悶 .
做人真難做 ........時時想咁 ... 有時又咁..

都係買六合彩搏希望.......

CANDY>>>
上一期我搏到無人中獎,真係好,今次又再搏自己中喇 

SANDY >>
難得你俾面想試我手勢,過埋下星期二,
我黎啦!

ALL>>
仔你地妅經學校派那棵植物, 現在怎麼辦  ??
大仔那棵剛剛唔掂啦  :-( :-(
唔知點解,每次佢拿回家都係
是否物似主人形,以為佢得,但實在又唔得??

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

講起中學,已有目標了,但想佢考完20�1�06學期試再決定申請間中學,一間比較合佢程度,近屋企,相比是較易進入.另一間要求高少少,但校風似佢而家讀緊的小學,好多現在有大仔大女正讀緊, 又係現在小學的家教會的媽媽評價都好好.但有難度.

你地不妨給下意見,傾下..........

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

CHINGCHING 果棵好粗生,好似佢一樣,粗粗魯魯, 但又生長得好好,已有3個(琳),

PARCO果棵都好好,又係好似佢咁,要呵護下至有一些睇頭.開頭唔係咁好,好似唔掂咁,點知而家好好,高就好鬼高,但只有一個(林),都不俗了. 

首頁
34567...18

尾頁

跳至