跳至

首頁

尾頁

大宅

又會有咁多小朋友發燒既?我都奇怪愷然本來冇事,冇拉拉半夜醒2次,到朝早7點仲訓唔返.摸佢鬼咁慶,好在要行咁多路,佢一路行一路出汗,12點幾去到醫生度係冇燒既.但返到屋企又燒過.仲有d咳添!
我最怕佢又燒又長高,暫停下先啦唔該
佢把聲沙到幾乎講唔到野,醫生又話佢係普通感冒.
講開又講,愷然好鍾意個camp,佢都話下次再去.又近我地真係好方便.尋日下午我地一家3口一齊暈低2個鐘,好耐冇午睡lu.

大宅

szesze.betty,
愷然都係燒下又停下.尋日冇燒就返左學.到半夜燒到39.3.今朝同佢再睇醫生,醫生話係一般傷風感冒.今日冇返學.

大宅

愷然係燒下停下仲有咳同鼻水.

原文章由 szesze.betty 於 07-10-30 17:06 發表
11月媽媽
愷然又係燒下停下呀,咁醫生有係開抗生素呀?童童的醫生有開比佢,不過我見佢唔係太高燒,所以都無比佢食.

今日家姐話童童都唔係咳得好厲害,只係累d,依家又訓左.不過訓多d都好,可以快d復原.

反而堯堯就只係燒 ...

大宅

愷然食飯都有時都要勞氣架.我好狠心,有次時間到食唔晒,我叫佢去廚房門睇住我倒佢d野.佢喊到死下死下,又話肚餓又話要食我都唔理佢.同佢講唔正經食就冇.之後佢就知死唔敢喇.
其實幾乖既小朋友都會曳,所以成日都要扯火.

愷然未好返,仲有流鼻水同咳.睇黎都要一段時間先好.

mandymfl,
點同盈盈慶祝呀?愷然daddy尋晚飛返黎,今日一齊送佢返學,點知我地走時佢喊到死死下.放學落車見佢2個眼袋位紅晒,幾陰公呀!
今晚同愷然食意粉屋咋,因為佢病又唔可以去打邊爐(佢同我都好鍾意).
星期六去迪迪尼住一晚.

大宅

YK,
恭喜晒!!

大宅

明傑爸爸,

你又出黎搞搞陣,其實要小朋友注意力集中,真係唔易.
愷然做功課好ok,3幾分鐘做完一頁.做前同後都自動波放好晒d野.
但食飯都幾煩,要我係咁講,食啦快d食啦.雖然我食飯最多一個鐘,但我食完對住佢真係好眼訓.悶到發荒.依家為左唔想我眼訓,我要佢我開tv佢唔可以睇(佢背住tv坐),佢偷睇就冇得食完睇佢自己既dvd.有d聲我都冇咁悶.
係呢..傑仔依家幾高呀?愷然114cm.好在班內有2-3個男仔高過佢.

原文章由 nov03bb 於 07-11-27 08:00 發表
明傑患有選擇性專注力失調症, 每當要佢做功課或者食飯時, 他的專注力變得異常集中, 而且十分驚人, 他會極度專注於正在玩緊的玩具或正在觀看的電視, 而三催四請都唔肯埋位做功課或者食飯. 到我們把電視關掉, 再花一 ...

大宅

水窖

星期四晚食完火鍋,埋單800幾元(幾個人).愷然訓左,例行公事係自己時間+睇tv.睇到個好有意義既節目(我諗好多人都有睇).講到甘肅一帶有好多人冇乾淨水用,真係好慘.節目中2個主持都喊得好勁.我邊睇邊同老公講電話,佢叫我打去捐錢啦.我馬上收佢線,終於12點幾比我打得通.亦順利地幫一家人去建一個水窖.用2餐火鍋既錢就可以幫到人好大好大既忙.令我覺得我地真係太幸福,幸福到有點.....唉!!!一路睇一路喊到停唔到.

大家唔好亦冇需要回應我,只要打去回應佢地,請幫助有需要既人!
http://www.lotuslight.org.hk/web/web/index.htm
大家出一分力吧!

首頁

尾頁

跳至