夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

男人有得掂都唔掂,就係不愛了,差在樓主仲甘不甘心行落去

大宅

soso1227 發表於 24-5-11 19:34
你C6拒絕你只有3個原因:
1,自以為真愛,為ex守身
2,嬲緊你,佢想表達不滿。你平時會唔會單打佢?

1,2都中,因為我之前係成日單打佢,無好說話,佢都話係憎我
3.應該唔係香港,因為佢個ex都有仔女
係外國

大宅

Ceci媽Ma 發表於 24-5-13 01:04
男人有得掂都唔掂,就係不愛了,差在樓主仲甘不甘心行落去

無得唔甘心,因為小朋友細
只可當同屋主

大宅

Candonmo 發表於 24-5-13 09:14
係外國

佢應該最嬲係我講中左佢ex搵佢攝時間
佢將個ex係佢人生擺到好高嘅位置

大宅

Candonmo 發表於 24-5-13 09:14
係外國

咁其實點解佢突然間唔想再掂你已經有晒答案。
之前佢有第二個而你未知,佢都仲有啲內疚或者對你仲有啲感情。
當踢爆之後我相信你單打之餘,一定有講過啲難聽嘅說話,令佢對你嘅內疚都冇埋,喺冇得揀(根本對方喺外國冇可能真正一齊)嘅情況下,咪繼續乖乖做你屋企嘅男人,但你喺佢心目中嘅形象亦都破壞晒,已經對你完全冇興趣。
如果你真係接受咗佢精神出軌,想繼續段婚姻,就要諗方法move on.

別墅

其實男人對一個女人耐左
都要有愛先會有sex
點解男人可以係出面對其他迫生女人可以sex
因為男人對果個迫生女人好奇
想知呢個迫生女人sex係點
睇你呢個情況,你老公應該對你無愛

大宅

hha 發表於 24-5-13 14:20
咁其實點解佢突然間唔想再掂你已經有晒答案。
之前佢有第二個而你未知,佢都仲有啲內疚或者對你仲有啲感情 ...

係大家都有講過難聽說話

我都係度諗如果只當拍檔過日子,我接唔接受到

就算接受唔到,分開我又唔覺得比而家好

大宅

kaman06 發表於 24-5-11 16:59
建議揾婚輔, 講低都係表面野, 點解無親密呢, 係唔係一個ex咁簡單, 重點係ex唔在香港, 我覺得無咁簡 ...

我講過,唔肯去,佢覺得佢自己無問題,問題係我,覺得我發癲,有精神病
一直以來佢覺得自己係受害者,認為自己係付出最多
我哋之前有傾過,話會好好努力渡過,但一時一樣,人地一啖砂糖一啖屎,佢一啖砂糖十啖屎

大宅

SUMSUM_88 發表於 24-5-11 16:46
佢想同你離婚,但而家只係為責任而留低,可能心底係抗拒,覺得唔係有老婆仔女,佢可以去追求愛情,可能佢想 ...

係呀,佢覺得佢同佢ex唔可以一齊係timing 唔啱,如果無小朋友佢可以即刻同我離婚搵返個ex 點知就係timing 錯曬,所以佢講好多難聽說話等我主動離婚,佢就係唔肯自己搵人搞,因為佢唔想被人話負心,迫我去做就係想同人講佢我地性格不合
其實就算無呢件事我地都去唔返以前咁
係因為佢性格已經變左
佢以前同唔到ex一齊之後同我一齊佢覺得上天對佢好,但俾佢地遇返,佢覺得係情份未斷…同我結婚生仔係錯左
根本所有野都本末倒置,同阿伯一樣根本沉船唔會醒

大宅

Candonmo 發表於 24-5-13 17:19
係呀,佢覺得佢同佢ex唔可以一齊係timing 唔啱,如果無小朋友佢可以即刻同我離婚搵返個ex 點知就係timing ...

我會選擇离婚,
除非冇能力。

別墅

係呀,佢覺得佢同佢ex唔可以一齊係timing 唔啱,如果無小朋友佢可以即刻同我離婚搵返個ex 點知就係timing ...

唔好對佢有任何期望,就唔會失望,當佢係同屋主,我知係好難,但沒辨法,佢個心已經飛走左

大宅

畀面勳章

Candonmo 發表於 24-5-11 15:48
我接受左佢精神出軌啦
我相信佢投入返家庭
會照顧我同關心我,但無左親密感覺

可能佢已經吾愛左你好耐只不過當你未發現就繼續做戲,男人用下面諗野,有需要就同你做吾需要一定愛你。當你發現左佢同前度精神出軌,咁佢名正言順吾想再同你親熱,可能佢都過唔到自己个関亦吾知点面對你,有時男人可以好理性,佢地可以做好爸爸同老公本份但可以吾愛你,我現在都面對咁一个咁嘅老公,食之無味,棄之可惜,大家加油!

子爵府

佢同ex 拍左幾耐拖? 分開左幾耐? 咩原因分手? 可能可分析到點解佢咁耿耿於懷

男爵府

Candonmo 發表於 24-5-13 17:07
我講過,唔肯去,佢覺得佢自己無問題,問題係我,覺得我發癲,有精神病
一直以來佢覺得自己係受害者,認為 ...

婚輔/揾社工無話2個人先可以做, 一個人去傾完, 自己都可以做決定, 現在你就係唔知向前行定點, 如果大家拖返一排, 到時只會更差, 而你自己有左決定都可以為自己計劃

複式洋房

佢在出面食飽左了
所以對你無性趣

對象係邊個唔緊要
唔一定係個ex
可以係SP 亦可以係俾錢買服務
逝去感情如何留得住?

大宅

elysion 發表於 24-5-14 07:20
佢同ex 拍左幾耐拖? 分開左幾耐? 咩原因分手? 可能可分析到點解佢咁耿耿於懷
...

原因係老土原因
屋企反對,ex被屋企送左去外國

複式洋房

kaman06 發表於 24-5-14 08:54
婚輔/揾社工無話2個人先可以做, 一個人去傾完, 自己都可以做決定, 現在你就係唔知向前行定點, 如果大 ...

婚輔係要雙方都願意先有得傾
單方面就唔係婚姻輔導
只係個人的情緒輔導

無論係收費或免費的都會問準係咪雙方都願意傾先會提供服務
逝去感情如何留得住?

侯爵府

佢講到咁仲點維持落去?佢而家係覺得你擋住佢搵真愛

大宅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

珍珠宮

回覆樓主:

我覺得你老公俾你踢穿佢掛住ex,咪覺得無面,對住你,自然無辦法談情說愛~
就好似每個人心底都會有D愛戀,未必係自己另一半,而家俾你揭穿,咁應該係覺得幾瘀嘅,況且每個人嘅面皮厚度唔同,你唔知佢其實係覺得有幾瘀。。
你唯有係俾 D 時間去丟淡,睇下佢放唔放得低~

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊